fbpx

Met deze yoga-oefening slaap jij beter

Na een drukke en vermoeiende dag is niets lekkerder dan in je bed kruipen. Maar zul je zien, zodra je er eindelijk in ligt lukt het niet om in slaap te komen. Met uren woelen en draaien tot gevolg.

Het is verstandig om ongeveer acht uur per nacht te slapen. In je slaap herstelt je lichaam zich namelijk en zo kan het dat jij je na een goede nacht heel fit voelt. Met te weinig slaap merk je waarschijnlijk al dat je meer prikkelbaar bent, hoofdpijn kan hebben en vaak moet gapen.

Yoga en ons lichaam

Door yoga-oefeningen te doen voor bedtijd, ben je meer ontspannen en daardoor slaap je beter. Je haalt alle spanningen uit je lichaam, door je spieren uit te rekken. Kom jij moeilijk in slaap en wil jij weer genoeg nachtrust hebben, dan kan yoga jou daar goed bij helpen.

Dit is de oplossing

Er zijn verschillende yoga-oefeningen die je tot rust laten komen en die je kunnen helpen om in slaap te vallen. Eén van deze oefeningen is de ‘Nadi Shodhan Pranayama’. Met deze oefening leg je de focus op je ademhaling. Hierdoor richt je je even volledig op jezelf en dat kan al enorm helpen om te ontspannen. In dit filmpje wordt de techniek stapsgewijs uitgelegd. Slaap lekker!

Geen yogafan maar heb je wel extra energie nodig? Lees dan deze tip eens!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF