fbpx

Met deze 7 tips verminder jij je littekens

Littekens… iedereen heeft er wel ergens één of meerdere op het lichaam. Je voelt je onzeker waardoor je constant bezig bent met het verbergen van deze plekken. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon jezelf kunt zijn en niet steeds weer bezig bent met deze littekens? Gelukkig kunnen nieuwe en bestaande littekens verzorgd worden! Van vroegere puistjes tot brandwonden tot striae dat je hebt overgehouden aan je zwangerschap. Deze littekens kun je zelf makkelijk verminderen met de volgende 7 tips!

1. Smeren, smeren, smeren…

Door een goede littekencrème aan te schaffen heb je de eerste stap naar een minder zichtbaar litteken al gezet. Smeer je litteken een paar keer per dag in waarbij je deze plek goed masseert. Waarom is dat zo belangrijk? Het stimuleert de bloedsomloop en het zelfherstellend vermogen van je huid. Doe je dit goed, dan zul je merken dat het litteken na een paar weken minder zichtbaar is, zachter en minder gevoelig.

2. Time to scrub!

Door je huid regelmatig te scrubben zorg je ervoor dat je litteken vervaagt. Zeker als je littekens hebt overgehouden als gevolg van acne, is dit een bijzonder goede oplossing! Maar let wel op, het is erg belangrijk om een milde scrub te gebruiken.

Tip: je kunt ook zelf een scrub maken van honing en baking soda.

3. Littekenpleister

Een littekenpleister zorgt ervoor dat er vocht wordt vastgehouden waardoor de plek lichter en vlakker wordt. Maar waar kun je deze pleisters vandaan halen? Simpel, gewoon bij een apotheek bij jou in de buurt!

4. Citroensap

Vitamine C in citroensap bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en doodt bacteriën. Ook zorgt vitamine C voor een verhelderend effect waardoor littekens lichter worden.

5. Siliconengel

Door de luchtdoorlatende laag herstelt siliconengel de vochtbalans van je huid. Hierdoor zullen klachten als roodheid, jeuk en pijn uiteindelijk afnemen met als gevolg: een zachter en minder gevoelig litteken. Wel goed om rekening mee te houden, breng een bezoekje aan je huisarts. Deze gel kun je alleen via doktersrecept aanvragen.

6. Zeg geen nee tegen vitamine E

Vitamine E staat bekend om zijn genezende en hydraterende werking. En het helpt nieuwe huidcellen- en collageen aan te maken voor een stevige huid. Deze wonderbaarlijke vitamine kun je vinden in voedingsmiddelen, zoals zalm, avocado, mango, amandelen, zonnebloempitten, pijnboompitten, pinda’s, spinazie en eieren. Dus trek je schoenen aan, loop naar de supermarkt en zie jouw stralende huid tegemoet!

Tip: maak een heerlijke ontbijt smoothie van mango en avocado met wat noten en zaden als topping.

7. Littekenbehandeling

Heb je een vrij groot litteken en alles geprobeerd om deze plek zelf te verminderen? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken met een specialist op het gebied van littekenbehandelingen. Zij kunnen jou een uitgebreid advies geven over verschillende behandelingen waardoor jouw litteken kleiner wordt.

Tip: gebruik de Derma Calendulan littekencrème van VSM voor eerste hulp bij littekens!

  • Zodra de wond geheeld en dicht is, kun je de plek insmeren met een goede littekencrème
  • Bij voorkeur de crème twee keer per dag insmeren
  • Verzorgt nieuwe en bestaande littekens
  • Ondersteund het herstellend vermogen van de huidWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF