fbpx

Met deze 3 tips houd jij je lange afstandsrelatie sterk

Lange afstandsrelaties kunnen moeilijk zijn en vergen veel tijd en aandacht van beide partijen. Een stel wat ver weg van elkaar woont kan problemen, zoals jaloezie en wantrouwen, ervaren in hun relatie. Wij helpen je met een paar tips om je lange afstandsrelatie in stand te houden.

Blijven communiceren

Contact houden is één van de belangrijkste dingen om je lange afstandsrelatie te behouden. Communicatie is essentieel, en in een lange afstandsrelatie is de beste manier om te communiceren door de telefoon. Bel en sms je partner regelmatig, en vertel over je dag, vraag hoe het gaat, of klets over iets wat jullie interesseert. Zorg ervoor dat je niet de enige bent die vertelt over gebeurtenissen in jouw dagelijks leven, maar dat je ook aandacht geeft aan de ander en actief luistert. Pas op: contact houden is goed, en je komt met je sim only abonnement wel even vooruit, maar let op dat je niet té veel gaat bellen en appen. Je partner’s telefoon de hele dag laten afgaan zou je namelijk ook niet doen als je geen lange afstandsrelatie had. Kies de juiste momenten om contact op te nemen, en overleg wanneer en hoe vaak je het fijn vindt om elkaar te spreken. Misschien willen jullie tijdens het avondeten bellen of terwijl je naar je werk loopt. Spreek hier open over met je partner en maak af en toe plannen om online te communiceren. Het is gewoonlijk dat jullie het allebei druk hebben, dus plan een keer een ‘samen koken’ telefoontje terwijl je je avondeten voorbereidt.

Dates op afstand

Wat nog leuker is dan samen koken via FaceTime, is als je ook daadwerkelijk hetzelfde recept gaat koken, en dan samen gaat eten. Zo krijg je echt het gevoel dat je op date bent, en zorg je ervoor dat jullie bewust tijd voor elkaar maken, waarin je volledig op elkaar gefocust bent. Je kunt de date op afstand zo romantisch maken als je wilt, door je tafel te dekken en kaarsen aan te steken of lichtjes op te hangen. Als je dit wat vaker wilt doen en er niet iedere keer een formele date van wilt maken, kun je ook samen een film of serie kijken tijdens het koken en/of eten! Via sommige streamingdiensten kun je met meerdere mensen gesynchroniseerd iets kijken. Tip:  Bel elkaar op FaceTime en zet je geluid uit en de camera op jezelf. Zo zien jullie elkaar en kunnen jullie je reacties delen door even het geluid aan te zetten.

Elkaar bezoeken

Plan met elkaar wanneer jullie elkaar kunnen zien, en wie er wie gaat bezoeken. Dit zal iedere keer verschillen, maar zorg er wel voor dat het een beetje gelijk is als dat kan. Zo laat je zien dat jullie allebei belangrijk zijn, en dat de moeite om elkaar te zien van beide kanten komt. Dit is belangrijk om de relatie in stand te houden en hiermee toon je je toewijding. Het is goed om elkaars omgeving te leren kennen, omdat je dan een goed beeld hebt van je partners dagelijkse leven. Dit kan helpen met mogelijke jaloezie en kan vertrouwen opbouwen, omdat je je partners vrienden ontmoet en ziet waar ze vaak komen. Dit is fijn om te weten wanneer jullie weer op afstand zijn en geeft een gevoel van rust. Natuurlijk is één van de meest voor de hand liggende redenen om elkaar te bezoeken, het fysieke samen zijn. Dat intimiteit kan betekenen, maar ook gewoon in het echt bij elkaar zijn. Ook is het leuk en afwisselend om een keer samen op reis te gaan, in plaats van naar elkaar toe te reizen. Zo spendeer je quality time met elkaar, en stap je uit je dagelijkse ritme, waardoor jullie je meer kunnen focussen op elkaar en op de tijd die jullie samen doorbrengen.  WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF