fbpx

Met deze 11 makkelijke trucs lukt het jou nu WEL gezond te leven

Doe je heel hard je best om wat gezonder te leven, maar val je dan stiekem toch weer voor dat stuk chocoladetaart? Of ga je liever Netflixen dan sporten? Snappen we! Maar met deze simpele trucjes heb ook jij binnen no-time een gezonde levensstijl!

1. Ontbijt elke dag

Ja echt waar, het is belangrijk. Volgens onderzoek van de Harvard School of Public Health kan het overslaan van je ontbijt je kans op hart- en vaatziekten vergroten. Vaak wordt het ontbijt overgeslagen vanwege tijdgebrek. Tip van de dag (of voor altijd?): maak je ontbijt de avond van tevoren klaar en begin je dag relaxed.

2. Ga elke dag een halfuur naar buiten

Vooral als je de hele dag binnen werkt is dit belangrijk. Het is goed om genoeg vitamine D binnen te krijgen en werkt ontspannend.

3. Was je handen

Hiermee kun je voorkomen dat je ziek wordt en je voelt je direct een stuk frisser. Enorm aan te raden voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, want dat is dé plek om bacteriën te vangen.

4. Ga eerder naar bed

Het maakt echt verschil of je om 23.00 uur of om 00.30 uur gaat slapen. Ga eens een avondje lekker vroeg naar bed, dan voel je je de volgende ochtend topfit!

5. ‘Adopteer’ een paar planten

Planten zijn fantastisch, ze zuiveren de lucht in je huis. Ook verbeteren planten de luchtvochtigheid, hierdoor kunnen klachten als hoofdpijn, hoestbuien en rode ogen verdwijnen. Met planten in huis leven is veel gezonder.

Lees ook: Waarom je je fitter voelt met planten in huis

6. Doe elke dag 10 minuten niks

Geen telefoon, geen laptop, geen tv, geen mensen, gewoon even helemaal niks. (En geniet ervan!) Als je even helemaal niks doet ben je echt even alleen met je eigen gedachten en dat stimuleert je creativiteit enorm!

7. Doe braingames

Deze spelletjes houden je hersenen scherp en fit. Doe dit bijvoorbeeld via een app op je telefoon, of ouderwets via de boekjes. Denk aan Sudoku of Wordfeud.

8. Bespaar jezelf wat energie

Stop met energie steken in mensen waar je geen energie van krijgt of die je zelfs energie kosten. Van vrienden die alleen zeuren word je nooit vrolijk. Zijn dit wel echt goede vrienden van je?

9. Zeg eens ‘hoi’ tegen je buren

Stop met twijfelen of je nu wel of niet gedag zult zeggen en roep gewoon ‘hoi’, maak een praatje. De buurvrouw is er blij mee en zelf krijg je ook een goed gevoel van een gezellig kletspraatje.

10. Korte workout

Geen tijd om te sporten? Jammer, want door even lekker te bewegen voel je je direct een stuk fitter. Gelukkig zijn er altijd manieren om tussendoor tóch even bezig te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 7 minute workout? Hé, zeven minuten zijn beter dan niks… En je hebt er een super handig appje voor: inderdaad, de 7 minute workout app.

11. Let it go…

Yup… Die ene wijze Disneyprinses zong het al. Dus: maak je nu geen zorgen over toekomstige gebeurtenissen. Het heeft helemaal geen zin om er nu al over te gaan zitten piekeren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF