fbpx

Mediteren voor een eeuwige jeugd?

Al langer wordt uit onderzoeken duidelijk dat mediteren veel positieve effecten heeft op bijvoorbeeld onze gevoelens van angst en depressie. Maar volgens een nieuwe studie van de Amerikaanse universiteit UCLA en het Australische National University is mediteren goed voor de hersenen, ook voor die van ouderen. 

Meditatie beschermt hersenen

De hersenen van ouderen die mediteren worden minder beïnvloed door veroudering dan de hersenen van personen die niet aan meditatie doen. Vanaf onze twintiger jaren dalen onze hersenen in volume en gewicht door ouderdom, maar door meditatie worden de hersenen deels beschermd.

Grijze stof

Bij het onderzoek werd gekeken naar 100 deelnemers, waarvan de helft aan mediteren deed. Beide groepen bestonden uit 28 mannen en 22 vrouwen tussen de 24 en 77 jaar oud. Hun hersenen werden gescand en er werd vastgesteld hoeveel ‘grijze stof’ er zich in de hersenen bevond. Bij personen die mediteren werd de ‘grijze stof’ beter bewaard. En tegen verwachting in bleek mediteren effect te hebben op het overgrote deel van de hersenen in plaats van slechts een klein deel.

Bron: huffingtonpost.comWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF