fbpx

Martina Schneider brengt met haar nieuwe boek je hoofd opnieuw in verbinding met je hart + winactie!

Juist in deze bijzondere tijd kunnen we snel overprikkeld raken en dreigen we de verbinding met onszelf te verliezen. Heartmath trainer en ervaren coach voor sensitieve professionals Martina Schneider ziet dat probleem, en schreef er een boek over. Ze brengt met haar boek Mind2HeartShift. De 7 geheimen van een gelukkig leven je hoofd opnieuw in verbinding met je hart. 

Hoe ben je op het idee gekomen om dit boek te schrijven?

‘Ik heb altijd al de ambitie gehad om een boek te schrijven, maar ik wist niet waarover. Het moest een boek zijn waarvan het onderwerp dichtbij mij lag. Een paar jaar geleden wilde ik samen met twee vriendinnen van mij een boek schrijven over de re-intergratie branche. Het boek zou gaan over het geven van richting in je leven, maar wel gericht op je loopbaan. Maar het voelde niet goed voor mij. Dat boek zou niet vertegenwoordigen wie ik ben en wat ik doe. Nu begeleid ik mensen met persoonlijk leiderschap bij het beantwoorden van hun levensvragen. En natuurlijk kan werk daarbij een rol spelen, maar het is niet meer de hoofdmodus. Naast mijn passie voor mijn huidige werk, ben ik ook altijd bezig geweest met de wet van aantrekkingskracht. En toen ik al die dingen bij elkaar bracht, kwam ik op het idee van dit boek, een boek die jou leert om je hoofd opnieuw te verbinden met je hart. En ineens klopte mijn gevoel, dit was het onderwerp waar ik over wilde schrijven.’

voorkant M2HS Martina Schneider brengt met haar nieuwe boek je hoofd opnieuw in verbinding met je hart + winactie!

Voor wie is dit boek geschreven?

‘Ik heb dit boek geschreven voor de mensen die snel overprikkeld raken. Het is geschreven voor degene die op zoek wil gaan naar zijn of haar eigen geluk. Mijn boek is daarbij een soort roadmap, een navigatie om bij dat geluk te komen. Iedereen vind dat geluk op zijn of haar eigen manier en tempo, en dat is juist mooi. Iedereen heeft de kracht in zich om te vinden waar ze al die tijd naar hebben gezocht. En mijn boek is een helpende hand voor de mensen die deze zoektocht gaan beginnen.’

Waar is jouw spirituele zoektocht begonnen?

‘Ik denk dat je als spiritueel wezen wordt geboren in een menselijk lichaam. Als kind droomde ik bijvoorbeeld heel veel. Toen mijn oma overleed op mijn zevende, heb ik nooit afscheid kunnen nemen op dat moment. En het klinkt heel gek en misschien onwerkelijk, maar ze kwam terug in mijn dromen. Ik zag haar en ik kon met haar praten, waardoor ik haar dood toch een plekje heb kunnen geven. Voor mij was het dus heel normaal dat je ook op een andere manier een boodschap binnen kan krijgen. Er is meer tussen hemel en aarde, en daar heb ik altijd al in geloofd.’

Hoe kunnen wij de knop omzetten om niet meer vanuit angst te leven maar vanuit rust en vrijheid?

‘Het is volgens mij niet een knop. De knop is er zodra jij hebt geleerd om te vertrouwen op jezelf. Veel mensen durven niet op hun eigen gevoel te vertrouwen, en dat is ergens ook best logisch. Er zijn zoveel factoren die buitenaf meespelen. Denk bijvoorbeeld aan de veilige comfortzone, of misschien de financiële factoren die een rol spelen in het maken van je keuze. Je krijgt al snel de neiging om te doen wat het verstandigst is. Die keuze is veilig, en zal misschien minder risico’s met zich meebrengen. Maar door niet meer naar je gevoel te luisteren, raak je de verbinding met jezelf kwijt. En die verbinding is juist zo belangrijk. Het geeft je vertrouwen, niet alleen in jezelf maar ook in alles wat je doet. Als je weet hoe je die verbinding moet herstellen, zal je veel meer vanuit rust leven.’

Is dat een makkelijke weg?

‘Die weg zal per persoon verschillen. Maar bij iedereen zal het een weg zijn van vallen en opstaan. Vroeger als kind kreeg je groeipijn omdat je steeds groter en sterker werd, en deze weg is vergelijkbaar met die groeipijn. Natuurlijk zal niet alles even makkelijk zijn, maar ook die momenten zijn goed voor je ontwikkeling. Het maken van een verkeerde keuze is menselijk. De kunst is alleen om die keuze niet te zien als fout, maar juist als leermoment. En als je al die leermomenten meeneemt in je eigen proces, dan zal je steeds sneller bij het geluk komen.’

Winactie

Wij mogen aan onze lezers 2x het boek én het bijpassende werkboek van Martina Schneider weggeven! Wil jij kans maken? Schrijf je dan nu in via het onderstaande aanmeldformulier, en laat via onze socials weten waarom jij dit boek zou willen winnen!

Aan de hand van praktische oefeningen zal Martina met haar boek haar lezers uitleggen om de shift te maken tussen het brein en het hart. Via deze link is het boek ‘Mind2HeartShift. De 7 geheimen van een gelukkig leven’ en het bijpassende werkboek te bestellen. Speciaal voor de lezers van Wendyonline is deze set te bestellen met korting!

Fotografie: Unmasked Photography

Lees ook deze inspirerende boekentips:

Lizzy van der Ligt over haar nieuwe boek Ibiza Stories: ‘Ibiza is voor mij mijn tweede thuis’

Xaviera Plooij over het nieuwe post-nataal herstelprogramma: ‘Je hoeft geen enkel restverschijnsel na de zwangerschap te pikken’

Ramsey Nasr blikt kritisch terug op het coronajaar in zijn boek De FundamentenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF