fbpx

Alles over de Wet van de Aantrekkingskracht

De Wet van de Aantrekkingskracht. Misschien heb je de gelijknamige documentaire op Netflix gekeken of het boek van de Secret erover gelezen. Maar wat houdt het nou echt in? Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi vertelt er graag iets meer over.

The Secret: De Wet van de Aantrekkingskracht

‘Zag je wat de zwaartekracht laatst aan had? Het leek Hotter Than My Daughter wel’, roddelt persoon A. ‘Poh en g-kracht zat gister weer alleen in de kroeg, zo kansloos’, roddelt persoon B verder. Beiden lachend in koor: ”Konden ze de onzichtbaarheidsmantel van Harry maar even lenen, hahahaha.”

Het voorgaande is een fictief gesprekje tussen twee gezellige kletstantes. Een punt maken ze wel: heb je de zwaartekracht ooit gezien? G-kracht heb je misschien weleens gevoeld in een pretpark en de zwaartekracht kun je zien als ons ruimtepak. Maar echt letterlijk zien? Nee, deze krachten kun je niet zien. Enneh, hoe zit dat dan met De Wet van de Aantrekkingskracht? Die kun je ook niet zien, maar volgens velen (o.a. Einstein) is het bestaan van De Wet van de Aantrekkingskracht net zo’n feit als de relativiteitstheorie. Waarbij de eerste alleen als iets zweverigs wordt gezien.

Zwaartekracht, aantrekking en De Wet van de Aantrekkingskracht

De zwaartekracht of gravitatie is een aantrekkende kracht die twee of meer massa’s op elkaar uitoefenen, aldus Wikipedia.

Aantrekking is kracht die dingen op elkaar uitoefenen. Men onderscheidt diverse soorten aantrekking, zoals de zwaartekracht, elektromagnetische kracht zwakke kernkracht en sterke kernkracht, aldus Wikipedia.

The Secret, ofwel De Wet van de Aantrekkingskracht, kun je zien als de kracht tussen gedachten/gevoelens die dingen aantrekken. Waarbij je jezelf als een magneet ziet, die andere magneten aantrekt.

The Secret toepassen voor persoonlijke groei

Het boek The Secret heb ik al zeker zes jaar op mijn e-reader staan, maar lezen: neh. Gister kreeg ik ineens een ingeving om de gelijknamige documentaire op Netflix te kijken. Eigenlijk kijk ik nooit televisie overdag, maar onder het mum: research en iets met Balkoningsdag in Nederland, dacht ik;  waarom ook niet. The Law of Attraction ofwel De Wet van de Aantrekkingskracht, dankbaarheid en visualisatie daar loop ik de deur bij plat, maar nog nooit had ik alles zo helder achter elkaar geformuleerd gezien. Gewapend met een notitieblok en onderbroken door een klein middagdutje, was ik niet meer te stoppen. Mijn huis heb ik gemanifesteerd, mijn vriend ook en zo zijn er nog wel meer dingen geweest. Na het kijken van de docu heb ik een enorm drive gekregen om voor nog iets veel groters te gaan dit keer. Een aantal kanttekeningen van de documentaire; het is ontzettend Amerikaans, waarbij de de doelen nogal materialistisch zijn. Persoonlijke groei is voor mij veel belangrijker dan dat. Focus dan ook eerst op het innerlijk en daarna volgt de rest.

The Secret in het kort

Zie jezelf als een magneet die andere magneten aantrekt. Alles is energie en alles heeft een frequentie. Gedachten worden dingen en visualisaties worden materialisaties. Waarbij het belangrijkste punt uit The Secret weer alles te maken heeft met het woord: niet. Het zit namelijk zo dat de meeste mensen denken aan wat ze NIET willen. Wanneer jij je met alle aandacht focust op datgene wat je echt wilt, dan zal de Wet van de Aantrekkingskracht het je geven. Weet je nog toen je als snotaap plaatjes uit catalogus van Intertoys knipte voor Sinterklaas? Nou, eigenlijk werkt het net zo. Deze plaatjes plak je op een vision board, daarbij ga je je voelen alsof je datgene al hebt en ben je dankbare voor alles wat je al hebt. Het voorgaande kun je zien als een snelcursus The Secret. Wil je net nog effekes iets meer weten over deze waanzinnige wet? Lees dan verder.

De Wet van de Aantrekkingskracht toepassen

Welke dingen wil je bereiken op het gebied van persoonlijke groei? Gezondheid en welvaart? Je voelt en denk wat je wilt, waarbij het universum de rest doet. Het mag zo groot of klein zijn als jij je kunt voorstellen, want er is genoeg. Zie The Secret als de lamp van Aladdin; waarbij de geest telkens antwoord: ‘Uw wens is mijn bevel.’

  1. Laat het universum weten wat je wilt (ask). Maak van je fantasie een feit.
  2. Geloof in datgene wat je al hebt. Vervang twijfel door geloven (believe). Aarzel niet, want het universum houdt van snelheid. Merk je dat jouw intuïtie je aanspoort: reageer hier op. Je zult tekens ontvangen, zorg ervoor dat je ze opmerkt.
  3. Voel hoe je je voelt wanneer je dit ontvangt (receive).

Vooral punt drie is een cruciale, want je gedachten bepalen jouw gevoelens en wanneer je goede gevoelens koestert zul je hier meer van aantrekken. Waarbij alles wat wij denken en voelen, onze toekomst creëert. Denk niet alleen positief, maar voel je ook goed, dankbaar, vreugdevol en verliefd. Dit zijn allemaal gevoelens die een hogere frequentie hebben.

You have to believe it, or not

Natuurlijk zijn er mensen die niet in The Secret geloven. Zo zijn er ook mensen die niet in sprookjes geloven. Volgens mijn vriend ben ik geboren in de Efteling en dus geloof ik dan ook volmondig in deze wet die alles te maken heeft met kwantumfysica. Wat Einstein, Leonardo Da Vinci en Ophrah Winfrey met elkaar gemeen hebben? Zij weten allemaal hoe ze De Wet van de Aantrekkingskracht dienen toe te passen en jij nu dus ook. Begin zo groot of klein als je wilt en focus tenminste dertig dagen onafgebroken op jouw positieve gedachten en gevoelens. Wat er zich ook voor je zal gaan ontvouwen… alleen deze fijne gevoelens van dankbaarheid zullen je leven al mooier maken.

Over online magazine Nyepi

Toen Lauri nog maar net kon praten stelde ze oneindig veel vragen. ”Waarom beweegt de maan mee terwijl we met de auto rijden? Waarom kan ik mijn overgebleven eten niet naar Afrika opsturen?” Zo ging het de hele dag door. Haar moeder besloot tussen 18:00 en 19:00 een waarom-vrij-uur in te lassen, zodat ze even kon uitrusten. Nieuwsgierig is Lauri altijd geweest en avontuurlijk, dat ook. Na jarenlang als redacteur voor Men’s Health, FHM en CosmoGirl te hebben gewerkt besloot ze na een retreat dat ze deze zelf wilde gaan organiseren en begeleiden.

Drie yogaopleidingen, een verhuizing naar Ibiza en heel wat retreats voor haar andere bedrijf One Day Retreat Ibiza verder… Heeft de tijd haar eindelijk het zetje gegeven om online magazine Nyepi op te richten. Zonder uitgever en 100% selfmade.

https://www.instagram.com/p/CCXrY4sCRLQ/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF