fbpx

Mark Tuitert: ‘Zo houd je goede voornemens vol!’

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Deze keer gaat het over het volhouden van je goede voornemens.

Februari is geen makkelijke maand. Je goede voornemens van januari liggen stof te vangen in de hoek en je betrapt jezelf op het zoveelste smoesje om niet te gaan sporten. Je bent te moe, je bent veel te druk en je hebt gewoon geen tijd. En ach; het is nu ook wel erg koud dus je gaat morgen wel… misschien. Ja, wacht even, zo makkelijk kom je er dus niet mee weg! Ik zal je een paar tips geven om het wel vol te kunnen houden.

1. Niet te veel ineens willen

Zeker als we een tijdje hebben ‘gezondigd’ door te veel te eten en te drinken en niet of nauwelijks hebben gesport, hebben we de neiging er als gekken tegenaan te gaan. We gaan compenseren. De spierpijn en blessures zijn vervolgens zo demotiverend dat je voorlopig het bijltje er maar weer bij neergooit en liever met een fleece dekentje op de bank een Netflix marathon start.

2. Verwacht niet onmiddellijk resultaat

Wees realistisch. Als je weken, maanden, jaren of zelfs nooit echt aan beweging hebt gedaan verwacht dan geen wonderen. Geef het tijd en vergelijk je niet met een ander. Kortom: blijf positief, elke stap brengt je dichter bij het gewenste resultaat. Wat goed helpt is je vorderingen bij te houden. Genoeg sport apps die je daar bij kunnen helpen.

3. Stel jezelf een doel

Wie als een kip zonder kop zomaar begint met sporten zonder een doel te stellen haakt na verloop van tijd af. Dus bedenk voor jezelf waarom je het doet. En zorg dat je het voor jezelf doet, niet voor een ander. Wil je afvallen vanwege gezondheidsredenen? Om in die spijkerbroek te passen? Of omdat je het zat bent elke keer de lift te pakken omdat je van de trap buiten adem raakt? Blijf jezelf herinneren aan dat doel, weet waarom je het ook alweer doet!

4. Stel prioriteiten!

Meer bewegen en sporten moet een onderdeel zijn van je leven. Niet iets wat je er af en toe bij doet. Dat is te vrijblijvend, waardoor je er gemakkelijk weer mee stopt. Probeer dus op vaste momenten in de week een sportmoment in te plannen (en dan bedoel ik niet één keertje in het weekend).

5. Kies een gezonde beloning

Om jezelf te blijven motiveren helpt het om jezelf te belonen. En dan bedoel ik niet met een zak patat of met een reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout. Nee, ga lekker naar de bioscoop, trakteer jezelf op een massage of op nieuwe sportkleding. Succes!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF