fbpx

Mark Tuitert: ‘Er jaren jonger uitzien? Heb meer seks’

In het dagelijks leven sluipen er ongemerkt gewoontes in die onschuldig lijken. Om je heen zie je tenslotte ook niet anders dan drukke, vermoeide en afgepeigerde mensen. Het is goed om je af en toe eens bewust te worden van gewoontes die jij zelf hebt en er eens kritisch naar te kijken.

Er zijn namelijk dingen die je vandaag nog kunt veranderen. Veranderingen waardoor je je meteen jonger voelt en waardoor je er direct jaren jonger uitziet! Écht…

1. Stop met stressen

Iedereen heeft een drukke agenda, er zijn voortdurend deadlines en alles moet bij voorkeur gisteren nog af zijn. Het is zo normaal geworden in deze tijd, dat je stress ongemerkt een onderdeel van je leven hebt gemaakt. Het is bijna een soort statussymbool. Laat je niet gek maken. Zorg dat je op tijd je ontspanning neemt door lekker te sporten, dat kan met mijn trainingen op Fitchannel.com gewoon thuis. Oefen je hobby uit en spreek met vrienden af. Probeer de balans te behouden.

Meer over stress: Stress geeft je superkrachten, dus waarom hebben we er zo veel last van?

2. Weg met die sigaretten

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: roken maakt dat je er ouder uitziet en biologisch gezien takel je ook sneller af. De huid rond je lippen krijgt sneller en meer rimpels dan iemand die niet rookt en je wangen gaan sneller hangen. Ook je wallen onder je ogen worden groter. Niet zo aantrekkelijk of wel?

3. Lach meer

Lachen is een natuurlijke bescherming tegen het stresshormoon cortisol. Ook worden belangrijke stofjes als endorfine, serotonine en dopamine aangemaakt en die zorgen weer voor een ontspannen houding en een prettig, zorgeloos en opgewekt gevoel. Dit zorgt weer voor een betere weerstand. En niet onbelangrijk: Door te lachen train je automatisch je buikspieren! Haha!

3. Bescherm jezelf tegen de zon

Geniet van de zon maar bescherm jezelf tegen de stralen door je altijd goed in te smeren en op het heetste moment van de dag – tussen 12.00 en 15.00 uur – uit de zon te blijven. En drink vooral genoeg water, want je droogt ongemerkt snel uit. Op het moment zelf merk je het niet maar de rekening krijg je later gepresenteerd in de vorm van rimpeltjes die niet meer weggaan!

4. Last but not least: meer seks!

Seks is goed voor je, onder andere om dezelfde reden waarom sporten goed voor je is: het verbetert je conditie en het helpt tegen overgewicht. Door het vrijkomen van testosteron houd je een jeugdige uitstraling. Ook de endorfines die je aanmaakt zorgen dat je je goed voelt waardoor je automatisch weer minder last van stress hebt en je er weer jonger uitziet!

Ik zou zeggen: Begin vandaag nog en je zult het verschil heel snel zien en vooral voelen. Succes!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks.

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag bij elke blog van Mark een abonnement weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com.

En dat ziet er zo uit:

  • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
  • Kies zelf een programma
  • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
  • Train 3 x per week 25 minuten met Mark Tuitert als persoonlijke motivator en waar en wanneer jij wilt
  • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
  • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel.

Deze actie loopt tot 28 mei. Voor deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF