fbpx

Mark Tuitert: Een strakke sexy buik? Verminder je stress!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Deze week geeft hij tips hoe je een platte buik kan creëren.

De zon laat zich steeds meer zien en voor je het weet loop je in zomerse T-shirtjes en als het echt lekker weer is: topjes of je nieuwe bikini! Hoe irritant is het als steeds dat gezellige randje extra buik waar je de hele winter voor gespaard hebt over de rand van je broek steekt? Je kan hier makkelijk wat tegen doen door er gewoon voor trainen. Voor de duidelijkheid: Een strakke buik is niet hetzelfde als een sixpack. Een sixpack vereist ook een wat langere en specifieke training en als je echt toegewijd bent ook aangepaste voeding maar een platte buik is een haalbaar doel waar je met de juiste aanpak binnen twee weken al resultaat mee boekt. Hier wat verrassende tips!

Je buikspieren trainen kan overal!

Niet alleen met thuis, maar ook tussen de dagelijkse routines door. Op kantoor, in het park of bos. Ga rechtop op een stoel zitten als je toch ergens zit te wachten en til drie keer 10 keer je voeten tien centimeter boven de grond. Sta je in het bos of park een bal weg te gooien voor je hond (goed voor je schuine buikspieren) pak dan meteen wat extra buikspieroefeningen. Wees creatief.

Let op wat je binnenkrijgt

Alles wat je lichaam teveel aan energie binnenkrijgt wordt opgeslagen in vet. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Dus wees bewust van je voedingspatroon.

Beperk je stress

Als je al langere tijd aan het trainen bent en dat ‘buikje’ wil maar niet maar verdwijnen kijk dan eens serieus naar hoe druk je bent in je leven of beter: hoe druk je je maakt. Door stresshormonen kom je in een staat van voortdurende alertheid en kan bijvoorbeeld je stofwisseling  op een lager pitje komen te staan. Je verbrandt dan minder vet en dat zie je met name terug op je buik helaas. Dit gaat vooral op bij langdurige stress of als je te veel stressmomenten op een dag hebt. Ik heb het niet alleen over psychische stress. Een allergie voor iets, slechte voeding, te weinig slapen etc ervaart je lichaam ook als stress. Gelukkig is sporten en regelmatig flink in beweging komen een zeer goede remedie om dat stresshormoon (cortisol) te verminderen en tegen te gaan. En als je één van die weinigen bent die juist afvalt bij stress dan ben je echt geen geluksvogel want dat is ook niet gezond!

Train gericht en bewust

Doe niet alleen cardio maar ook wat meer krachttraining. Zoek de balans. Natuurlijk; duursporten zorgen voor vetverbranding en zijn super voor je conditie maar gooien ook de cortisol productie van je lichaam omhoog en dat wil je nou net niet! Varieer.

Heel veel succes!

> Meer blogs van Mark TuitertWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF