fbpx

Maak ‘Het Vergeten Kind’ bespreekbaar en bak Hartenhuis-appelflappen met je kind

Kinderen uit Nederland blijken uit onderzoek tot de gelukkigste kinderen ter wereld te behoren. Dit is superfijn nieuws, maar dit geldt helaas niet voor ieder kind. Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen, of ze wonen wél thuis maar worden dagelijks geconfronteerd met ernstige problemen. Wat nou als je daar verandering in kon brengen? Niemand zou dat toch links laten liggen? Gelukkig is er Het Vergeten Kind, deze organisatie zet zich in voor alle kinderen die zich niet veilig voelen in hun eigen omgeving.

Het Vergeten Kind

Geen enkel kind heeft het voor het kiezen waar zijn wieg staat. Als er thuis dingen misgaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij altijd alleen maar slachtoffer zijn. Het vergeten kind wil dat Nederland niet langer wegkijkt, maar deze kwetsbare kinderen helpt!

Kerstdessertboekje

In de decembermaand probeert Het Vergeten Kind aandacht te vragen voor de duizenden kwetsbare kinderen met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt! Namelijk toetjes! Speciaal voor deze campagne heeft Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts ontwikkeld. Het Hartenhuis is het symbool van de stichting voor een liefdevol thuis, iets wat elk kind behoort te hebben. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje en het absolute klapstuk is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten van Hidde zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger.

Klik hier om het boekje te downloaden of thuis te laten bezorgen.

Koken met?

Vandaag bakt Juvat Westendorp, ambassadeur van Het Vergeten Kind, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en eigenaar van een dansschool, Hartenhuis-appelflappen met ons!

Juvat Westendorp

Recept

Hartenhuis-appelflappen
Bereidingstijd: 1 uur
Appelflappen

Benodigdheden

8 plakjes bladerdeeg
100 g rozijnen
1 scheutje rum *(kan ook vervangen worden door water)
3 appels
70 g suiker
2 el kaneelpoeder
1 el maïzena
1 citroen
– Dunschiller
– Beslagkom
– Hartenvormpje
– Bakpapier

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg door ze uit de verpakking te halen en te verspreiden over het aanrecht.
3. Doe de rozijnen in een kom en schenk hier de rum bij zodat de rozijnen onder een laagje rum liggen. Laat de rozijnen minimaal 15 minuten wellen.
4. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en doe die samen in een kom.
5. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft hiervan door de appelstukjes. Spreid de andere helft uit over een bord.
6. Giet de rozijnen af.
7. Rasp de citroenschil en meng de citroenrasp en de rozijnen door de appelstukjes.
8. Snijd de 8 plakjes bladerdeeg in een huisvorm.
9. Kneed de overgebleven stukjes deeg tot een bal. Bestuif het werkblad met bloem.
10. Rol het restje deeg uit en snijd of steek hier 4 hartenvormpjes uit.
11. Bestrijk de randen van 4 plakjes bladerdeeg met water en leg het appelmengsel in het midden maar houd de randen vrij. Leg er een plakje deeg in huisvorm op en druk de randen goed aan.
12. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en leg hierop een hartenvormpje, druk voorzichtig aan.
13. Haal de appelflappen voorzichtig door de kaneelsuiker.
14. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Appelflappen

 

Blogtip: Een appeltaart maken met Your Meal Planners. 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF