fbpx

Lukt het jou om 2 liter water per dag te drinken?

Zeker tijdens de zomerperiode is het van het grootste belang dat je genoeg water drinkt. Omdat het zo nu en dan best lastig kan zijn om zo’n grote hoeveelheid te drinken, geven we je 5 tips om het wat makkelijker – en leuker – te maken. Lees snel mee.

1. Begin de dag goed

Het allereerste dat je ‘s ochtends hoort te doen? Een glas water drinken! Je lichaam heeft namelijk urenlang geen vocht binnengekregen. Tijdens je slaap verlies je zelfs vocht. Het is daarom erg belangrijk dat je zodra je uit bed komt even wat drinkt.

2. Maak er een feestje van

Vind je water maar saai en drink je liever wat anders? Leuk je drankje dan op met citroen, munt, aardbeien, kiwi’s, blauwe bessen en ga zo maar door. Maak een flinke kan water en voeg de vruchten toe die jij lekker vindt. Wat ijsklontjes toevoegen kan ook zeker geen kwaad. Op deze manier wordt water drinken bijna leuk en is het opeens toch niet zo moeilijk om aan die 2 liter per dag te komen.

3. Gebruik een app

Blijft het lastig om bij te houden hoeveel je nu precies drinkt op een dag? Gebruik dan een app. De app ‘Plant Nanny’ is bijvoorbeeld een goede motivatie om te blijven drinken. In deze app kun je namelijk een plant laten groeien. Elke keer als je water drinkt, groeit de plant. Zodra je te weinig drinkt, gaat de plant dood. Ook houdt de app nauwkeurig bij hoeveel je nog moet drinken om die dag aan je target te komen. Hartstikke handig, dus.

4. Eet voedsel dat vol met water zit

Je kunt je waterinname natuurlijk compleet vervangen door voeding, maar het kan wel helpen. In komkommer en watermeloen zit bijvoorbeeld erg veel water. Hiermee kun je je tekort enigszins compenseren.

5. Creëer een natuurlijke routine

Ben je net naar de wc geweest? Zorg dan dat je meteen weer even wat drinkt om het vocht in je lichaam ‘aan te vullen’. Op deze manier creëer je een natuurlijke routine.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF