fbpx

Loor gaat ervoor: ‘Ik heb zoveel grenzen verlegd’

Morgen is de grote dag van Hannelore. Om 9.00 ‘s morgens start ze in de buurt van Hotel De Witte Bergen bij Eemnes met haar TriatLOOR. 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. En hoewel ze op van de zenuwen is, mag ze ook supertrots zijn op alle grenzen die ze voor zichzelf heeft verlegd!

Lees de blog van Hannelore: ‘Zo mooi hoe iedereen me steunt’

Het zit erop! Nou ja, bijna dan… Morgen is het zover, dan is de TriatLOOR. En Loor is er klaar voor! J Dat betekent dat er een einde komt aan een voor mij heel bijzondere periode. De afgelopen weken 20 weken heb ik mijn grenzen verlegd, op allerlei manieren…

Allereerst heb ik mijn sportieve grenzen verlegd en niet zo’n beetje ook. In februari begon ik voorzichtig met joggen, samen met Mike. Een halve minuut was eigenlijk al teveel en ik kon mij niet voorstellen dat ik een hele kilometer zou kunnen rennen. Laat staan vijf kilometer! Dat blijk ik dus wel te kunnen en dat verbaast mij nog steeds. Wat bizar dat mijn lichaam dat kan! Ik weet nog het trotse gevoel dat ik had na mijn bevallingen; mijn lijf had een wonderlijke topprestatie geleverd, wat geweldig! Oké, ik lag helemaal in de kreukels, maar een gevoel van onbeschrijflijke dankbaarheid overheerste. En na mijn eerste keer vijf kilometer te hebben gerend, had ik bijna hetzelfde gevoel! Echt magisch, vind ik dat.

Over magisch gesproken: dat gold ook voor de spierpijn. Sjongejonge, wat heb ik vaak en lang spierpijn gehad de afgelopen maanden. Op zich een goed teken, maar wat baalde ik als mijn knieën zó zeer deden dat ik niet normaal in bed kon liggen of als ik alleen met veel gekreun kon opstaan van mijn stoel. Dan heb je echt niet het idee dat je fitter wordt hoor, al is dat natuurlijk wel zo. Pijn is fijn, maar niet heus.

Over al mijn grenzen

Ook wat het vloggen betreft heb ik mijn grenzen verlegd. Het was vooraf zeker niet de bedoeling om er mooie, gestileerde video’s van te maken, zoals ik sommige fitgirls zie doen, maar het was ondenkbaar dat ik ooit zonder make-up op beeld zou durven verschijnen. Of in mijn badjas, zoals afgelopen week. Ook filmen midden op straat vond ik doodeng in het begin, maar tegenwoordig pak ik mijn camera of telefoon er gewoon even bij als ik iets te melden heb. Juist die spontane momenten zijn het belangrijkst, want dat laat zien wat er écht gebeurt in mijn (sportievere) leven, haha! En het is een goede kans voor andere mensen om zich er eens lekker tegen aan te bemoeien. Zo werd ik afgelopen week nog door Sabine-van-het-zwembad streng toegesproken en resoluut naar binnen gestuurd, omdat ik al te laat was terwijl ik nog uitgebreid stond te kletsen voor mijn cameraatje. Top!

Sowieso vind ik alle reacties echt geweldig. Ik had niet verwacht dat ik zoveel anderen kon inspireren om ook te gaan sporten. Het vloggen was in eerste instantie vooral bedoeld als stok achter de deur, voor mijzelf dus. Immers; als je gaat lijnen of stopt met roken, dan helpt het om dat aan anderen te vertellen, zodat zij je kunnen steunen op momenten dat je je niet aan je eigen belofte dreigt te houden. En inderdaad, ik word inmiddels regelmatig aangesproken als ik met mijn rode hoofd door het bos loop te hopsen of wanneer ik tijdens de 538 Ochtendshow stiekem een vette hap zit weg te werken. Bedankt allemaal! Zonder jullie was het niet gelukt!

Ook zondag kan ik rekenen op veel steun, want er komen allerlei lieve mensen kijken naar de TriatLOOR. Inmiddels knal ik bijna uit elkaar door de spanning, maar Mike heeft er rotsvast vertrouwen in. Hij heeft trouwens óók een prestatie geleverd die zeker een applausje waard is: hij heeft 20 weken lang mijn geklaag moeten aanhoren! En hij heeft mij 20 weken lang voortduren moed ingepraat, opgepept, uitgedaagd, gerustgesteld en laten gieren. Zonder hem had ik dit niet kunnen doen. Dus behalve mijn lieve familieleden, mijn geweldige vrienden, mijn hilarische collega’s en al die toffe ‘volgers’ wil ik vooral Mike bedanken. En dat doe ik vooral door morgen echt énorm mijn best te doen!

Zo traint Mike Hannelore

Mike: ‘Het was geen moment saai of vervelend, integendeel: ik keek elke keer enorm uit naar de trainingen. Prachtig om te zien hoe ongelooflijk sterk Hannelore is, zichzelf oppept ook, karakter heeft! A zeggen is 1 maar B zeggen, het volbrengen van je belofte, is de allergrootste uitdaging. En dat heeft ze ongelooflijk knap volbracht! Echt een enorme doorzetter!!! Ik hoop echt dat Hannelore dit in haar verdere leven niet helemaal voorbij laat gaan.. Af en toe ergens in de week een keertje hard gaat lopen. Een extra keer de fiets pakt. Of even een uurtje baantjes gaat trekken. Genietend.

Zondag wordt een prachtige dag, samen het laatste rondje en dan voor het ‘eggie’. Zenuwen voor nu, ook dat hoort erbij, wedstrijdspanning, maar als je eenmaal in het water ligt gaat het motortje vanzelf lopen. Elke slag, elke trap en elke stap is er eentje die haar dichter bij de finish brengt. De missie is al volbracht en wel met een dikke tien! Dus sowieso al geslaagd! Examen gehaald. Zondag een ererondje van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen!! Want een kampioen is Hannelore al!!

De TriatLOOR

Morgen is de dag van de TriatLOOR. Voor Hannelore een superspannend dag, gaat ze het redden om achter elkaar 500 meter te zwemmen, 20 kilometer te fietsen en 5 kilometer te hardlopen?

Hannelore start morgen om 9.00 uur en natuurlijk houden we je via onze social media kanalen op de hoogte van hoe het gaat. Je kunt Hannelore ook komen aanmoedigen (mits iedereen natuurlijk voldoende afstand van elkaar houdt). Op onderstaand kaartje zie je het parcours bij Eemnes.

Loor1 Loor gaat ervoor: 'Ik heb zoveel grenzen verlegd'

Bekijk ook alle workouts van Mike en Hannelore op ons YouTube-kanaal

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF