fbpx

Loor gaat door: ‘Net als veel moeders vind ik het moeilijk om mezelf op de eerste plaats te zetten’

Toen ze moest, lukte het: elke week op gezette tijden trainen. Maar nu de TriatLOOR achter de rug is en Hannelore Zwitserlood geen sportief doel meer heeft, vullen de dagen zich met opruimen, werkklusjes en de kinderen naar allerlei clubjes brengen. Als het niet moet, lukt het Hannelore niet zichzelf op de eerste plaats te zetten en te gaan sporten. Hoe herkenbaar! Ze heeft dus een nieuw doel nodig! Want Loor gaat door!

nbsp;

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Ik mis dat uurtje voor mezelf’

Na een paar weken ‘zelf trainen’ moet ik concluderen dat het moeilijk is. Erg moeilijk. Misschien zelfs té moeilijk. Niet het sporten op zich, maar het mógelijk maken om te sporten. Juist in deze vakantieperiode lijkt mij maar niet te lukken om die tijd voor mezelf te nemen…

Mike stelde voor dat ik de zomerperiode ga gebruiken om na te denken over een volgende sportieve uitdaging.  Ga ik door na de TriatLOOR en zo ja, wat wordt mijn volgende doel? De suggesties stromen binnen, bedankt daarvoor! In de vlog van deze week bespreek ik de opvallendste tips en dat lijstje wordt steeds langer, echt top. Maar…. wil ik wel door? Wil ik nog wel drie of vier keer per week sporten, de hele week spierpijn hebben en geen tijd meer hebben voor andere hobby’s? Wil ik niet liever gewoon lekker fit blijven en zelfstandig een paar keer per week sporten, zonder daar meteen zo druk over te doen?

De zomermaanden zijn inderdaad het beste moment om daar eens goed over te denken. Heerlijk om eens tijd te hebben voor ál die dingen, die er de afgelopen maanden bij in zijn geschoten. En dus ga ik het ervan nemen. Heerlijk om tijd voor mezelf te hebben en niks te moeten. Lekker lummelen, rommelen, boeken lezen, afspreken met vriendinnen, yes!

Tsja, dat was het idee. De realiteit valt helaas een beetje tegen… De dagen slibben vol met ditjes en datjes, werkopdrachten die ‘even tussendoor moeten’, heel heel heel veel opruimen en de kinderen rondrijden naar hun afspraken. Heus, mijn kinderen hebben een drukker sociaal leven dan ik!

Loor gaat door

Dit gaat he-le-maal mis, denk ik steeds. Zelfs drie keer per week een uurtje rennen blijkt een ‘mission impossible’. En het probleem, dat ben ik zelf. Ik zet mezelf niet op nummer 1. De kinderen gaan voor, mijn opdrachtgevers, het huishouden en als ik ’s avonds eindelijk kan uitblazen heeft mijn man natuurlijk ook nog wat aandacht nodig, haha! Herkenbaar? Volgens mij worstelen veel moeders hiermee. Misschien is dat ook één van de redenen dat we minder tijd hebben om te sporten? Terwijl ik van dat sporten juist zoveel vrolijker en energieker wordt! En ik mis het ook echt, dat uurtje voor mezelf. Even die telefoon uit, je hoofd uit en gewoon gáán. Geen gedoe, geen gezeur, geen geregel, maar alleen ademhalen en de ene voet voor de andere zetten.

En dan kom ik toch weer uit bij die stok achter de deur, waar het mij in eerste instantie ook om te doen was. Juist dat doel waar je naartoe traint zorgt ervoor dat je moet. Dan maak ik wel ineens tijd. Dus… ik heb een nieuw doel nodig. Je begrijpt nu dat het doel eigenlijk is om mijzelf op de eerste plaats te zetten, omdat ik daar een leukere moeder, collega en echtgenote van wordt. Maar ik verpak het als een sportief doel, want dat is veel concreter en makkelijker.

Kijk, ik ben eruit: ik ga dus door. Voor gaat door. Boem! Maar… wàt wordt dan dat nieuwe sportieve doel? Mijn lijstje is al zo lang! Wat moet ik kiezen? Help! Gelukkig is de zomer nog lang niet voorbij.

Wil je de workouts van Mike en Hannelore nog een keer doen? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF