fbpx

Loor gaat door: ‘Klimmen doe ik nooit meer’

Hannelore is op vakantie op Terschelling waar een groot deel van haar (sportieve) schoonfamilie woont. En ze is behoorlijk sportief op het eiland, ze gaat zelfs klimmen in in het klimbos. Dat liep niet helemaal goed af…

Lees ook de blog van Hannelore: ‘Overmoed komt inderdaad voor de val’

Grenzen moet je verleggen, the sky is the limit en je kunt alles als je er maar je best voor doet. Dat waren de afgelopen maanden mijn mantra’s. Als redelijk onsportief typje ging ik immers de uitdaging aan om een 1/8ste triatlon te doen, dus dat betekende dat ik elke dag mijn grenzen een beetje moest verleggen. En dat lukte! Maar overmoed komt voor de val, zeggen ze. En in mijn geval was dat letterlijk zo….

De afgelopen twee weken was ik op vakantie. Op Terschelling zoals elk jaar, want de helft van mijn schoonfamilie woont daar, en dat kwam deze zomer wel erg goed uit met al die Corona-toestanden. Al een paar keer waren we naar het Klimbos geweest, waar de kinderen naar hartenlust als een soort aapjes op touwen en kabels tussen de bomen door slingeren. Mijn man ging steeds mee de hoogte in en ik stond alleen maar aan de zijlijn mooi te wezen, ahum.

‘Zal ik deze keer meegaan?’ opperde ik enthousiast. Want ach, ik ben nu zo sportief en fit en stoer, dan durf ik nu eindelijk wel in een tuigje de boom in. Mijn oudste dochter vond het een geweldig plan en ze stelde op de bewuste middag voor dat ik maar meteen op het moeilijkste parcours zou beginnen. ‘Dan heb je dat maar alvast gehad, mam!’

Nooit meer klimmen

Tuurlijk, doen we. Dus daar ging ik. Halverwege ging het helaas gruwelijk mis, waardoor het één van mijn meest pijnlijke en gênante ervaringen ooit werd. Wat er gebeurde, dat zie je in deze vlog. Inmiddels gaat het weer goed met me hoor: ik kan weer zitten, de blauwe plekken zijn bijna weg en ik heb geen blijvende deuken opgelopen. Hoewel… die deuk in mijn ego komt niet meer goed, ben ik bang.

Geen klim-avonturen meer voor deze dame. Of daarom juist wel? Grenzen moet je immers verleggen en dit was wel een heel duidelijke fysieke grens die ik heb overschreden. Oh, ik hoop niet dat trainer Mike van Dijk dit ziet of leest, want hij zit al vast stiekem al wekenlang te broeden op ideetjes voor een nieuwe sportieve uitdaging voor mij. Mike, als je dit leest: ik wil ALLES doen, behalve klimmen, oké?

Hannelore trainde maandenlang samen met Mike van Dijk, de broer van Wendy, voor de achtste triatlon. We deelden elke week twee workouts van Mike en Hannelore, via ons YouTube-kanaal kun je ze nog steeds doen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF