fbpx

Emoties hebben invloed op de manier waarop we lopen, maar uit universitair onderzoek blijkt dat andersom een verandering van lopen, je gemoedstoestand kan beïnvloeden. Zo kun je jezelf vrolijker lopen en wie wil dat nou niet?

Lopen invloed op humeur

Als je chagrijnig bent, kun je gaan lopen met borst vooruit en hoofd omhoog. Je zult vrolijker worden en meer zelfvertrouwen krijgen, zo ontdekten onderzoekers aan de Queens Universiteit in Canada. Dat je stemming invloed heeft op je manier van lopen was al bekend, maar dat het ook andersom werkt is nieuwe informatie.

Van depressief naar vrolijker

Voor het onderzoek moesten studenten op een loopband vrolijk en depressief lopen. Tegelijkertijd kregen ze een lijst met positieve en negatieve woorden en een meetinstrument te zien. Als het meetinstrument naar rechts zou slaan, zou dat goed zijn zo werd de studenten verteld. Als de meter naar links uitsloeg werd de pas negatiever. De studenten werd gevraagd zo te lopen dat de meter naar rechts of juist naar links zou slaan.

Humeur en geheugen

Na afloop moesten de studenten aangeven welke woorden ze zich nog herinnerden. De studenten die van de onderzoekers naar ‘links’ moesten lopen, wisten vooral nog negatieve woorden.

Negatieve cirkel doorbreken

Een negatieve cirkel kun je doorbreken met een vrolijke pas, volgens de onderzoekers gaf dit onderzoek vooral aan hoe het humeur ons geheugen beïnvloedt. De theorie kan gebruikt worden in ontwikkeling van nieuwe therapieën.

Bron: HP de TijdWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF