fbpx

Leontien van Moorsel over fietsen: ‘Kom met die billen van de bank af!’

Toen ik nog topsport bedreef stond ik er niet genoeg bij stil hoe mooi en hoe geweldig het is in Nederland rond te fietsen. Ik was altijd maar bezig met hartslagen en radslagen. Terwijl de schoonheid om me heen steeds weer veranderde van decor reed ik het snot voor mijn ogen, want ik moest beter worden en presteren. Het groen van de heuvels, het geel van de duinen, het blauw van het water, ik zag het gewoon niet. En nu? Ik fiets me de hele dag een lach op mijn gezicht.

Op de wegen waarop ik vroeger ‘blind’ trainde zie ik nu alles om me heen. Ik vind het stiekem nog steeds lekker flink door te trappen, maar ik geniet minstens zo van dat heerlijk frisse appeltje of dat lekkere bakkie koffie dat halverwege op me wacht. En daarna gaan we weer, want na de beloning is het weer fijn om gezond alles er af te rijden. Dat laatste –gezond bewegen- is mij zoveel waard en ik gun dat iedereen zo. Zeker in en na de coronatijd en nu weer met een recessie boven ons hoofd is het super belangrijk jezelf bij de kladden te pakken en in beweging te komen. Kom met die billen van de bank af, laat de zorgen even voor wat ze zijn en vul je hoofd en longen met zuurstof, dat is zo goed voor iedereen. Er zijn steeds minder excuses; als je het zwaar vindt lange stukken te fietsen, kun je ook de E-bike pakken en ga je toch de buitenlucht in. Wat inmiddels bewezen is: wie beweegt, voelt zich veel beter. De positieve energie die je van fietsen krijgt is onbetaalbaar. Het brengt je niet alleen een heerlijk gevoel in je lijf, het geeft ook je brein rust en ruimte. Fietsen is terug naar de basis gaan. Je smeert een boterhammetje, doet je bidon vol met water en als je dan op de allermooiste plek even stopt, picknick je in alle rust, luister je naar de vogels en ben je onwijs trots op jezelf.

Fietsboek 1345 Leontien van Moorsel over fietsen: 'Kom met die billen van de bank af!'

‘Ik fiets me de hele dag een lach op mijn gezicht’

Dit boekje helpt je met het uitzoeken van de mooiste en leukste routes in Nederland. Er staan ook drie heel persoonlijke van mij in, routes die echt bij mijn leven zijn gaan horen. Mijn tip: kies die route die het beste bij jou past. Je weet zelf hoeveel kilometers je ongeveer aankunt en of je het leuk vindt een beetje te klimmen of juist alles vlak wil houden. Hoe dan ook: houd het leuk voor jezelf en geniet van al het mooie om je heen. En blijf bewegen, blijf gezond, blijf happy. Heel veel plezier en inspiratie gewenst.

Klaar om de fiets te pakken?

Start jouw fiets avontuur met een deelname aan de Wendy & Leontien Ladies Ride op 2 juli 2023! Of je nu een oude omafiets hebt of een snelle sportfiets, dat maakt niet uit. Fiets op eigen gelegenheid (met of zonder ervaring) een van de routes die zijn uitgestippeld. Klik hier voor meer informatie over de Ladies Ride.

Ontwerp zonder titel 5 Leontien van Moorsel over fietsen: 'Kom met die billen van de bank af!'



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF