logolr Ladies Ride

Kom in beweging

En fiets mee met Wendy en Leontien op zondag 17 juli 2022 in Rotterdam. De fietstocht van Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk is een variant op de bekende Leontien Ladies Ride, waar op initiatief van de voormalig wereld- en olympisch kampioene duizenden vrouwen aan deelnamen.

ladies ride2 Ladies Ride

De routes van de Wendy & Leontien Ladies Ride fiets je op eigen gelegenheid. Er zijn routes uitgestippeld van 25, 45 en 80 kilometer die je kunt rijden met familie, met buren, vrienden of lekker rustig alleen. Of je nu een oude omafiets hebt of een snelle sportfiets, dat maakt niet uit. Ook voor handbikes zijn de routes toegankelijk.

Het doel van Wendy en Leontien is om vrouwen in beweging te krijgen en dat bewegen met elkaar ook plezier geeft. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar de Erasmus MC Foundation. Mannen zijn uiteraard ook welkom.

De Wendy & Leontien Ladies Ride is namelijk onderdeel van het driedaagse Rotterdam Cycling Festival met een Tour de France museum, Tourcafé, diverse foodtrucks, wedstrijden en allerlei optredens met o.a. Nielson, bekend van het nummer ‘Sexy Als Ik Dans’.

Download de routes voor je km teller of je fiets navigatie

Waar wordt de Ladies Ride en het Rotterdam Cycling Festival georganiseerd?

Rotterdamse Wielren Combinatie AHOY
Landscheiding 101, 3045 NK Rotterdam

Hoe gaan de routes?

Elke route start bij het wielerparcours van RWC Ahoy. Een stukje richting het vliegveld en met een boog naar het levendige Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs.

Als je het tuinbouwgebied van Bleiswijk bereikt, zit voor de 25 kilometerrijders de etappe er al bijna half op. Je fietst dit waterrijke gebied helemaal door naar het dorp Oud-Verlaat. Dwars door het Hoge Bergse Bos en de statige wijk Hillegersberg bereikt de 25 km alweer de finish.

Voor de rijders van de 45 kilometer ligt er een tweede lus in het verschiet. Evenwijdig aan het spoor koers je in zuidwestelijke richting. Dan het groen in en over de Oude Bovendijk.

Dan nog zo’n 3 kilometer voordat je kunt neerzijgen in een luie stoel met een bord pasta, een welverdiend drankje en geweldige artiesten bij de finish. De 80 km gaat dan nog even door, maar schuiven na hun rit aan voor het feest.

Waar kan ik parkeren tijdens het evenement?

Volg vanaf de snelweg de aanwijzingen naar de verschillende parkeermogelijkheden.

Kan ik een fiets huren voor de Ladies Ride?

Dit is helaas niet mogelijk. Ook niet voor E-bikes.

Kan ik een racefiets huren voor de 8o kilometer afstand?

Racefietsen verhuren wij niet voor de Ladies Ride.

Hoe laat is de start van de Ladies Ride?

Het startsignaal klinkt om 10.30 uur voor alle afstanden. Onder leiding van Wendy van Dijk en Leontien van Moorsel verlaat iedereen het festivalterrein. De 80 kilometer afstand vooraan, met aansluitend de 25 en 45 kilometer opgesteld.

Hoe laat moet ik terug zijn van de toertocht?

Iedereen is vrij om op eigen tempo terug te komen, dit kan tot 16.30 uur.

Wat is het programma op zondag 17 juli?

nielson boeken persfoto mojo nl Ladies RideOm 14.15 uur een concert van Nielson, onder andere bekend van Sexy Als ik Dans. Diverse foodtrucks, een Tour de France café en museum en de hele dag diverse wielerwedstrijden op het parcours van RWC Ahoy. Voor meer informatie over het programma kijk op: rotterdamcycling.com/programma-zondag/

ictgroup2 Ladies Ride
voltaren Ladies Ride
spar Ladies Ride
liv Ladies Ride