fbpx

Lekker recept van Miljuschka: Groene salade met gerookte zalm & avocado-dressing

Deze heerlijke, groene salade met gerookt zalm en avocado-dressing heb je in ongeveer een kwartier op tafel staan. Ideaal voor de lunch of als hoofdgerecht. Met onderstaande hoeveelheden heb je genoeg voor 3 porties. 

Bekijk hier de backstage beelden van de shoot met Miljuschka uit WENDY 28:

Ingrediënten 

• 1 bosje radijsjes, gewassen
• 150 g doperwten*
• 1 kleine venkel, in dunne plakjes
• 100 g babyspinazie
• 75 g waterkers of rucola
• 150 g gerookte zalm

Voor de dressing

• avocado, schoongemaakt
• sinaasappel, rasp en sap
• 5 el olijfolie
• 2 el wittewijnazijn
• 1 handje dille (of muntblaadjes)
• zout & peper

Tip: Als radijsjes goed gewassen zijn, kunnen de kleine radijsjes inclusief loof in de salade. No waste!

 

Schermafbeelding 2019 06 24 om 15.52.44 Lekker recept van Miljuschka: Groene salade met gerookte zalm & avocado-dressing

Bereiding

1. Snijd de grote radijsjes in plakken of kwarten en laat de kleine radijsjes heel. Deze geven een lekkere bite.
2. Doe de radijs, doperwten, venkel, spinazie en waterkers in een grote saladeschaal. Verdeel de zalm over de salade.
3. Maal met een staafmixer de avocado, sinaasappelsap en -rasp, olijfolie, azijn en dille tot een romige dressing. Breng de dressing goed op smaak met zout en peper.
4. Meng de dressing vlak voor het serveren door de salade.

*Kook de doperwten 1 minuut in gezouten water als je verse doperwten gebruikt. Diepvriesdoperwten kunnen na het ontdooien direct gebruikt worden.

Nog even in de spotlight: de doperwt

Doperwten zijn onze kleine gezonde vrienden. In zo’n klein knikkertje zitten vezels, vitamine C, kalium, ijzer, B-vitamines en foliumzuur. Tel uit je winst. Het gekke is dat bevroren doperwten gezonder zijn dan verse, doordat erwten na het oogsten, plukken en schillen binnen twee uur worden ingevroren. Hierdoor blijven voedingsstoffen bewaard. Een verse doperwt wordt na ongeveer drie dagen gegeten. Tijdens deze dagen verliest de erwt langzaam maar zeker voedingsstoffen. Eet ze overigens nooit rauw, ze bevatten een giftige stof die pas door verhitting onschadelijk wordt.

Schermafbeelding 2019 06 24 om 15.56.18 Lekker recept van Miljuschka: Groene salade met gerookte zalm & avocado-dressing Schermafbeelding 2019 06 24 om 15.56.09 Lekker recept van Miljuschka: Groene salade met gerookte zalm & avocado-dressing

Miljuschka is een WENDY-columniste. Lees de hele column uit WENDY 28 hier.

FOTOGRAFIE: REMKO KRAAIJEVELD, FOODSTYLING: VICTOR DELAUNAY, SETDRESSING: CYN FERDINANDUS



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF