fbpx

Leestip van de week: Moederziel van Sophie Zeestraten

Elke vrijdag delen we een kijk, luister of leestip. Vandaag tippen we het prachtige boek Moederziel van Sophie Zeestraten.

Meestal zijn het vaders die hun kinderen niet meer zien, maar Sophie Zeestraten werd op haar vijfde verlaten door haar moeder. Van de ene op de andere dag verdween ze en Sophie verloor het contact met haar. Als ze op haar veertigste een burn-out krijgt realiseert ze zich dat ze iets moet doen met de onverwerkte pijn uit het verleden.

Op een prachtige manier beschrijft Sophie Zeestraten in Moederziel haar zoektocht naar de werkelijke reden van het vertrek van haar moeder. Het is een verhaal dat past bij de tijdsgeest van de jaren zeventig. Haar moeder, die zich eenzaam voelde in haar huwelijk vanwege de buitenechtelijke relaties van haar man, komt tijdens een cursus persoonlijke ontwikkeling een man tegen die ze ziet als haar spirituele goeroe. Ze gaat zo op in haar spirituele ontwikkeling dat ze het idee krijgt dat ze moet voldoen aan de goddelijke opdracht om haar kinderen moet verlaten.

Sophie ontdekt dit allemaal pas als ze een volwassen vrouw is. Na een briefwisseling van drie jaar wordt het contact met haar moeder in 2018 uiteindelijk hersteld. Met dit openhartige boek wil Sophie Zeestraten laten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Bekijk ook de boektrailer:

Bekijk hier welke tips we eerder deelden.

leestipWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF