fbpx

Langzame jogger leeft langer

Word je aan alle kanten ingehaald als je aan het joggen bent? Blijf jij op sommige avonden liever op de bank hangen dan dat je hardloopschoenen aantrekt? Mooi! Houden zo.

Uit Deens onderzoek blijkt namelijk dat intensief en vaak hardlopen niet per se goed voor je is. Sterker nog: de mensen die intensief hardlopen zijn even gezond als mensen die helemaal niet sporten, aldus de onderzoekers. Tijdens het onderzoek werden meer dan duizend joggers bijna twaalf jaar gevolgd.

Ideale tempo

Dus als je in park weer eens ingehaald wordt door een harde renner, ben jij de laatste die lacht. Het ideale tempo om te joggen is ongeveer is 8 km/u volgens de onderzoekers. Je hoeft maar 1 tot 2,5 uur per week te gaan joggen om van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

Gezondheidseffecten

Het aantal fatale hartinfarcten daalt ook door joggen, blijkt uit het onderzoek. Bij mannen is dat maar liefst bij 70 procent het geval, bij vrouwen vermoedelijk 50 procent. Het sterfterisico door ademhalingsziekten, kanker en beroerte neemt ook duidelijk af.

Bron: NY TimesWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF