fbpx

Kurkuma als natuurlijke pijnstiller (en 5 andere voordelen die wij nog niet wisten)

Een wondermiddeltje, dat is het specerij kurkuma. Het ontstaat in de wortels van de Curcuma long plant. Vervolgens wordt het gekookt, gedroogd en vermalen. Lekker voor in de curry, maar wist jij dat kurkuma ook heel veel gezondheidsvoordelen heeft? Dat komt door het stofje curcumine…

Curcumine

De werkzame stof die kurkuma zijn gele kleur geeft heet curcumine. Het is deze stof die kurkuma gezond maakt. In Azië wordt kurkuma al duizenden jaren als medicinale specerij gebruikt. Kurkuma heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen! Je vindt ze hieronder.

De gezondheidsvoordelen

1. Natuurlijke pijnstiller

Kurkuma wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke pijnstiller. Het is bovendien bewezen dat kurkuma pijn bij reuma en artrose kan verlichten, soms zelfs beter dan pijnstillende medicatie.

2. Verlaagt het cholesterolgehalte

Ook voor je bloedvaten is kurkuma gezond. Het verlaagt het slechte cholesterol in het bloed, waardoor beschadigingen aan je bloedvaten voorkomen worden.

3. Bevordert de spijsvertering

Heb je weleens last van spijsverteringsproblemen? Kurkuma kan hierbij helpen. Het specerij helpt je lichaam om voedsel makkelijker te kunnen verteren.

4. Detox voor het lichaam

Bijna in ieder detoxprogramma komt dit wonderstofje wel weer terug. Je lever is verantwoordelijk om giftige stoffen het lichaam uit te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat kurkuma de leverfunctie verbetert, waardoor je lever nog beter zijn ontgiftende werk kan doen.

5. Gaat veroudering tegen

Veroudering is de zichtbare uitkomst van beschadigde cellen. Antioxidanten vangen de schadelijke effecten van giftige stoffen op, en voorkomen zo dat je cellen beschadigen. Nu is kurkuma dubbel effectief omdat het specerij zelf een antioxidant is die veroudering tegengaat, en tegelijkertijd geeft het de antioxidanten in je lichaam een boost, zodat die nog beter hun werk kunnen doen. Dat is helemaal mooi meegenomen!

6. Ontstekingsremmer

Als de weerstand van jouw lichaam laag is, vinden kleine indringers en mogelijke infecties het juist aantrekkelijk om binnen te dringen. Het is de taak aan jouw lichaam om je hiertegen te verdedigen. Maar als dat niet lukt dan kunnen er kleine ontstekingen in je lichaam ontstaan. De oplossing: kurkuma! Curcumine in kurkuma heeft een krachtige ontstekingsremmend werking, soms zelfs beter dan een ontstekingsremmend medicijn!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF