fbpx

Huidvitalitieitsexpert Isabel over hoe je een stralende huid krijgt met de juiste voeding

Je huid voeden van binnenuit: dat doe je met een gezonde leefstijl. Vermijd bijvoorbeeld suikers en voed de huid met goede vetzuren. Lees de tips van Isabel.

Het is mijn missie om het vrouwen makkelijk te maken om een gezonde leefstijl en daarmee vitaliteit én een mooie, gezonde en stralende huid te bereiken. Mijn eigen ervaring met vitaliteit en gezondheid is een proces geweest met vele struggles. Dit heeft de bodem gelegd voor mijn interesse om de verdieping te zoeken en zo het beste uit mezelf te halen. Gezond leven en discipline hebben is voor mij – net als voor iedereen – soms een strijd, maar elke kleine stap die je kunt maken, brengt je dichter bij een mooiere huid en meer vitaliteit.

Vroegtijdige veroudering

Geen enkele vrouw wil dat haar huid vroegtijdig veroudert. Je kunt hiermee te maken krijgen door diverse oorzaken, zoals stress, medicatie, ongezonde voeding, roken en de zon. Wanneer je een gezonde eet- en leefstijl hanteert, kan dat je huid helpen herstellen. Je kunt dus wel degelijk werken aan het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering en de wederopbouw van de huid. We weten dat voeding een belangrijke rol speelt bij het behoud van een gezonde huid. Antioxidanten, vitaminen, mineralen, omega-3-vetzuren en zink zijn essentiële voedingsstoffen voor de huid.

Suiker is en gezondheidskiller

Suiker is geliefd door onze smaakpapillen, maar gehaat door onze gezondheid. ‘Gehaat’ klinkt wellicht een beetje zwaar, maar de waarheid is niet mooier. Van jongs af aan krijgen we veel suikers tot ons. Als we ons moe, rusteloos of onverzadigd voelen grijpen we maar al te snel naar suikers. Er is ook zoiets als ‘zoete trek’. Op dat soort momenten heb je het gevoel dat jouw craving alleen gestild kan worden met iets zoets. Dat suiker niet goed voor ons is weten we inmiddels allemaal. Niet alle suikers zijn gelijk. Zo zijn er de natuurlijke en de toegevoegde suikers.

Wat niet goed is voor je lijf, is niet goed voor je uiterlijk. Suiker zorgt voor een piek in je bloedsuikerspiegel, en wanneer dit te vaak gebeurt gaat je lichaam vet opslaan. Ook de darmen worden niet happy van suikerinname: het verstoort de mineralenbalans en is een overbelasting van onze nieren. Suiker is dus een gezondheidskiller.

Omega-3-vetzuren

Het nemen van goede vetzuren is de belangrijkste stap naar vitale cellen en naar meer vitaliteit. De balans van vetten is in ons huidige eet- en leefpatroon in disbalans, waardoor een aanvulling met een goede visolie essentieel is. Omega 3 ondersteunt vele processen in ons lichaam en is een onmisbare eerste stap naar een mooie huid van binnenuit. Bij huidproblematiek, zoals acné, rosacea en eczeem, bereik je snel resultaat. Je kunt het ook wel zien als de beste crème; voeding en herstel van binnenuit. Ook draagt omega 3 bij aan de productie van collageen.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3 zijn onder andere vette vis, noten, zaden en plantaardige oliën. Het kan ook nuttig zijn om een omega-3-supplement te nemen als de inname van omega-3-vetzuren via de voeding onvoldoende is. Let wel op de zuiverheid van de omega 3 en de totoxwaarde, oftewel: de zuiverheid van de olie. Een hoge EPA is het effectiefst om huidproblematiek aan te pakken.

voed je huid van binnenuit
Huidvitaliteitsexpert Isabel van Genugten schrijft in elke WENDY over de wisselwerking tussen gezondheid en de huid.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF