fbpx

Krachttraining is hot – én megagezond

Het is helemaal hot: krachttrainingl. Ook voor vrouwen. Maar wat zijn de eigenlijk de voordelen ervan? Nou, vier heel goeie!

In de meeste sportscholen heb je cardio-apparaten die allemaal helpen je ‘cardiovasculaire gezondheid’, je fitheid, te verbeteren. Als je wilt afvallen, ga je meestal op de loopband of een crosstrainer. Lekker zweten en hopen dat je vetcellen krimpen. Maar wat denk je van een krachttraining? Dat is een bewezen goed alternatief. Lees maar!

36 uur lang calorieën verbranden

Na je krachttraining blijft je lichaam doorgaan met calorieën verbranden – terwijl je zelf allang klaar bent met je oefeningen. Je lichaam gaat wel 36 uur door met verbranden van calorieën na  je training. Dat komt doordat je stofwisseling een flinke boost heeft gekregen. Dus ook de dag ná je workout zit jij nog lekker te profiteren van je inspanning!

Je krijgt meer spiermassa

Niet alleen verbetert je spiermassa, ook verandert je lichaamsvorm – dus je uiterlijk door je training. Je kunt je hierbij op bepaalde gebieden richten, zoals je buik (plat!), je billen (strak!) of je benen (in shape).

Je botten worden gezonder

Als je stilzit, vermindert de kwaliteit van je botstructuur, dat is wetenschappelijk bewezen. Onderzoek toont nu ook aan dat de belasting met gewichten de botdichtheid verhoogt. Zowel cardiotraining als krachttraining is hier goed voor, maar krachttraining heeft van die twee sportvormen méér effect.

Je hart wordt fit

Tuurlijk zijn cardiotraining en krachttraining goed voor je algehele fitheid, dat heb je nu al kunnen lezen. Maar ook hebben ze een positieve invloed op je hart. En dat heeft weer een positieve invloed op je bloeddruk, je gewicht, je cardiovasculaire functie, je spierkracht, uithoudingsvermogen én je stofwisseling. Snel naar de sportschool dus!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF