fbpx

Koken met kliekjes: Enchilada met wortel en kip

Door: Lisa

Enchilada’s maken onderdeel uit van de traditionele Mexicaanse wereldkeuken. Het zijn tortilla’s gevuld met groenten, vlees en kruiden. Het gerecht is eenvoudig te maken. Je kunt de wraps vullen met groenten naar keuze die je nog in huis hebt. De lekkerste manier om in deze periode je kliekjes op te maken! De gesmolten kaas over de tortilla’s maakt het gerecht helemaal af. Maak een frisse salade voor erbij en je zet zo een heerlijke, kleurrijke maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g wortelen

200 g knolselderij

250 g kip

200 g mais

1 el plantaardige olie

1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning mix

1 blik tomatenblokjes

100 g geraspte kaas

50 g pompoenpitten

1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)

Salade

2 avocado’s

100 g gemengde sla

100 g radijs

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 ˚C.

2. Schil en rasp de wortels en de knolselderij.

3. Snijd de kip in kleine blokjes.

4. Meng de tomatenblokjes met de Enchilada Seasoning mix in een kom.

5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er de olie en de kipstukjes in

6. Laat de kip mooi bruin bakken en voeg dan de wortel en knolselderij toe. Zet het vuur lager.

7. Voeg de mais en de helft van het tomatenkruidenmengsel toe.

8. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn geworden en de kip mooi gaar is. Laat even afkoelen.

9. Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.

10. Leg de opgerolde wraps in een ovenschaal. Bedek met de rest van het tomatenkruidenmengsel en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.

11. Bak de enchilada’s 5-8 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.

12. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de avocado’s in kleine blokjes. Meng met de gemengde sla.

13. Serveer de enchilada’s met de salade. Smakelijk!

Zin in nog meer lekkere gerechten? Lees ook:

Pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt!

Recept: Linguine Alle Vongole

(Visited 410 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief