fbpx

Koken met Estée: tarte tatin van rode biet en rode ui met geitenkaas

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: tarte tatin van rode biet en rode ui met geitenkaas!

https://youtu.be/i4K8CvWoaK8

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • Bladerdeeg – 4 plakjes
  • Rode uien – 3 stuks
  • Voorgekookte rode bieten – 3 stuks
  • Frambozenazijn – 6 el
  • Suiker – 150 g
  • Boter – 25 g
  • Peper en zout
  • Roze peper – 1 el
  • Geitenkaas – 200 g
  • Tuinkers – bosje

Extra nodig: 4 ondiepe dichte taartvormpjes van circa 8 tot 10 cm doorsnede

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snijd de  rode ui in dikke parten van circa 1,5 cm dik. Snijd de rode bieten ook in circa parten van 1,5 cm dik. Verwarm een steelpan met ijzeren steel (zodat hij in de oven kan) en doe de boter in de pan. Smelt de boter samen met de suiker en karameliseer de suiker tot een zachte karamel. Blus af met de azijn. Voeg de roze peper en zout toe. Laat kort doorpruttelen. Zet de dichte vormpjes op een bakplaat. Giet de karamel in de vormpjes en zorg dat er een dunne laag karamel over de bodem verdeeld is. Verdeel dan de gesneden uien en parten biet als patroon om en om in de vormpjes. Laat de parten circa vijf minuten bakken in de karamel. Haal plakken bladerdeeg uit de vriezer, verwijder het plastic en leg een plak over ieder vormpje. Stop het bladerdeeg een beetje in aan de binnenkant van de vormpjes en niet over de rand.

Bakken maar!

Bak de tarte tatin voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet na 20 minuten de oven uit en laat de tarte titans circa 10 minuten afkoelen met de deur een stukje open. Draai ze daarna om op het bord waarop je ze gaat serveren. Tip: draai de tarte tatin pas om als je ze gaat serveren. Als je dit te vroeg doet wordt de bodem heel zacht. Je kunt de tarte tatins. heel goed van te voren bakken. Warm ze dan net voor serveren circa vijf minuten op in de oven en draai ze daarna om.

Serveren:

Serveer de tarte tatin in het midden van het bord en garneer met een plak geitenkaas en tuinkers.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze rivierkreeft cocktail met venkel maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF