fbpx

Koken met Estée: rivierkreeft cocktail met venkel

Door: De redactie

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: rivierkreeft cocktail met venkel!

https://youtu.be/o0_dUQtb3O4

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • Verse rivierkreeftjes – 250 g
  • Venkel – 1 stuk
  • Mayo – 2 el
  • Ketchup – 1 el
  • Witte wijnazijn – 1 el
  • Chili – 1 tl
  • Paprikapoeder – 1 tl
  • Whisky – 2 el
  • Honing – 1 tl
  • Tuinkers – 1 bosje

Bereiding:

Gebruik voor de salade de gehele venkel inclusief het groene loof. Dit is juist heel erg lekker fris in de salade. Snijd de venkel doormidden. Met een scherp mes snijdt je de venkel in zo dun mogelijke plakken. Snijd ook het loof in grove stukken zodat je nog wel de structuur van het blad blijft zien. Meng zowel het lof als de gesneden knol door elkaar. Snijd de mandarijn doormidden en sprenkel over de venkel, sprenkel ook at olijfolie en peper en zout over de venkel en meng door elkaar. Pel de andere twee mandarijnen en snijd deze daarna in dunne plakken zodat je een prachtige doorsnede krijgt van de mandarijn. Meng in een klein kommetje twee eetlepels mayonaise, een snuf paprikapoeder, chili, witte wijnazijn, whisky en honing. Breng op smaak met snufje zout.

Serveren:

Vul de glaasjes met een laagje venkel, dan een plakje mandarijn en dan weer wat venkelsalade. Daarna een schep rivierkreeftjes en maak het af met een goede lepel cocktailsaus. Garneer met wat tuinkers.

Bekijk hier de video waar Estée zich voorstelt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.

(Visited 6 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief