fbpx

Koken met Estée: mokkamousse met ammaretti koekjes en hopjes-karamel

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: mokkamousse met ammaretti koekjes en hopjes-karamel

https://youtu.be/yn9FrmUGW-0

Ingrediënten:

  • Melkchocolade – 200 g
  • Pure chocolade – 30 g
  • Slagroom (warm) – 100 g
  • Slagroom (lobbig) – 200 g
  • Slagroom (stijf) – 100 g
  • Hopjes – 75 g (circa 25 stuks)
  • Dubbele espresso (of sterke koffie) – 1 stuk
  • Baileys – scheutje
  • Ammaretti koekjes (of bitterkoekjes) – 100 g

Extra nodig: rasp en staafmixer en vijzel (of hele sterke keukenmixer)

Bereiding:

Verwarm het eerste deel van de slagroom. Zet de koffie. Snijd de melkchocolade in stukken. Overgiet het met de koffie, baileys en de warme room. Laat de chocolade al roerende smelten. Meng er daarna de slagroom doorheen. Verdeel de ammarettikoekjes over een mooie schaal en giet daar de chocolademousse op. Laat opstijven voor circa 1,5 uur minimaal.

Haal de hopjes uit de verpakking en vijzel ze in een vijzel (of mix ze in een sterke mixer) tot een grof poeder. Verdeel het hopjespoeder over wat bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de hopjes smelten in circa 12/15 minuten.

Laat de hopjeskaramel daarna afkoelen en breek ze daarna in schotsen.

Serveren:

Haal de schaal uit de koelkast en garneer met wat scheppen geslagen room (laatste beetje). Rasp de pure chocolade over de schaal. Garneer met de schotsen hopjeskaramel.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze gestoofde rode kool maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF