fbpx

Koken met Estée: kweepeer compote

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: kweepeer compote!

https://youtu.be/QWMJeTlsnV4

Ingrediënten:

  • Kweeperen – 2 stuks
  • Rozemarijn – 1 takje
  • Kaneelstokje – 1 stuk
  • Suiker – 70 g
  • Witte wijn – 75 ml

Bereiding:

Schil de kweepeer en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de kweepeer in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met de suiker, kaneelstokje, rozemarijn en de witte wijn in de pan. Kook de kweepeer circa 30 minuten op laag vuur tot het een zachte compote. Voeg een klein snufje zout toe en verwijder het takje rozemarijn en kaneelstokjes. Mocht het vocht al eerder verdampt zijn en de kweeperen nog niet gaar kun je nog een extra scheutje heet water toevoegen.

Serveren:

Serveer de compote in een klein bakje.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze aardappelpuree maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF