fbpx

Koken met Estée: eendenborst met gloomy-sinaasappelsaus met wortel tagliatelle

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Wil je nou toch een vlees gerecht? Vandaag maakt ze: eendenborst met gloomy-sinaasappelsaus met wortel tagliatelle!

https://youtu.be/sWqAMah1fLY

Ingrediënten:

  • Gekleurde wortels – 4 stuks
  • Sinaasappels – 3 stuks
  • Glühwein – 350 ml
  • Boter – 30 g
  • Gedroogde rozemarijn – 1 stuk
  • Rode ui – 1 stuk

Bereiding:

Rasp de schil van de sinaasappels en pers daarna ook het sap uit en doe het samen in een bakje. Snijd de eendenborsten in op de vetrand in een ruitjespatroon. Bak de eendenborsten, beginnend met een koude pan. Leg ze met de vetkant naar beneden. Kruid de eend met peper en zout en bak de eendenborst op laag vuur voor circa vijf tot tien minuten tot de huid crispy is. Draai de eendenborst dan om en bak nog eens voor enkele minuten. Voeg dan ook de boter toe en de uien en fruit de uien samen met de gedroogde rozemarijn in de pan. Haal de eendenborst uit de pan en pak hem in in aluminiumfolie en gaar hem na in een voorverwarmde oven van 160 graden voor circa vijf minuten. Laat hem daarna nog vijf minuten rusten buiten de oven in het folie. Voeg het overige vocht van de eend dat achterblijft in het aluminiumfolie later ook toe aan de saus. Voeg ondertussen de gluhwein toe en laat de saus inkoken tot een stroperige saus. Schil ondertussen de gekleurde wortels en schaaf er daarna brede linten van met de dunschiller alsof het tagliatelle is. Voeg de worteltagliatelle de laatste paar minuten van het inkoken van de saus toe en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de rozemarijn.

Serveren:

Serveer de eendenborst in plakken op een bedje van de wortel tagliatelle en verdeel de saus er omheen.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze klassieke hazenpeper maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF