fbpx

Koken met Estée: aardappelpuree

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: aardappelpuree!  

https://youtu.be/7ZKxirNFy_4

Ingrediënten:

(voor 6 personen) 

  • Kruimige aardappelen – 1½ kg
  • Water
  • Zout – snufje
  • Roomboter – 175 g
  • Melk
  • Nootmuskaat

Extra nodig: ruime pan, puree knijper of stamper

Bereiding:

Schil de aardappels en doe dat zo evenredig mogelijk. Zorg voor mooie schillen. Was de schillen en bewaar deze voor later. Verwarm een frituurpan of een pan met olie. Frituur de schillen in de hete olie voor circa drie minuten tot ze krokant zijn en laat ze daarna uitlekken. Besprenkel met wat zout. Zet de aardappelen op met het zout. Zorg dat de aardappelen net onderstaan met water. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. (20/25min.) Zorg ervoor dat wanneer je de aardappels schilt deze evenredig groot zijn. Gebruik absoluut kruimige aardappelen. Zeker geen nieuwe aardappelen. Bijvoorbeeld eigenheimers.

Zijn ze al gaar?

Prik na 20 minuten met vork in de aardappelen of deze gaar zijn. De vork moet makkelijk in de aardappel te steken zijn, zonder weerstand, dan is deze gaar. Giet de aardappelen af , zorg dat al het vocht afgegoten is. Zet dan de pan weer even op de warmtebron om ze droog te laten worden . Draai de warmtebron uit. Stamp nu de aardappelen of gebruik pureeknijper. Zorg ervoor dat de aardappelen echt gaar zijn, zodat deze makkelijk te pureren zijn. Daarna voeg je de boter toe (zachte boter) meng deze goed door de aardappelen totdat je al een mooie smeuiige massa krijgt. Vervolgens voeg je wat warme melk toe, de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de puree wilt, begin met een koffiekopje melk, mocht de puree nog te droog zijn kun je nog een scheutje toevoegen. Nu kun je wat heerlijke verse nootmuskaat erover heen raspen.

Serveren:

Serveer de aardappelpuree met de schillen er bovenop. Serveer bij de hazenpeper of eendenborst.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze tarte tatin van rode biet en rode ui met geitenkaas maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF