fbpx

Koken met aanbiedingen: Kippenbout met gemarineerde bieten

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Met kip kun je alle kanten op, maar deze week houden we het simpel en leggen we het kippetje met beleid en een paar takjes tijm onder de grill. Net zolang totdat het velletje goudbruin en knapperig is. Extra lekker met de feestelijke balsamico-bietjes.

Aanbiedingen in dit recept:
aanbieding 1 Koken met aanbiedingen: Kippenbout met gemarineerde bieten 400 gram culinaire aardappelen
aanbieding 1 Koken met aanbiedingen: Kippenbout met gemarineerde bieten 4 kippenbouten
aanbieding 1 Koken met aanbiedingen: Kippenbout met gemarineerde bieten 125 ml halfvolle melk

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
1 bloemkool
1 ui
250 gram champignons
4 rode bieten
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel honing
4 takjes tijm

De aanbiedingen zijn geldig bij de Aldi tot zondag 18 december.

kippenbout

Hoe maak je het?

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Was en schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Snijd de roosjes van de bloemkool. Kook de aardappelen en bloemkool samen in de pan in 10-12 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kippenbouten in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tijm takjes over de kip. Snijd de uien in vieren met vel en leg deze bij de kippenbout. Bak de kip in 30-40 minuten gaar in het midden van de oven. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Was de champignons en bak ze in 8 minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan. Snijd de bieten in vieren. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bieten 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en bak nog 1 minuut. Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp samen met de melk tot een puree. Breng de puree op smaak met peper en zout. Verdeel de bloemkool-aardappelpuree over de borden en serveer met de kippenbout. Garneer met de bieten, uien en de champignons. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF