fbpx

Kleine verandering genoeg om in shape te komen

Er wordt steeds meer bekend over onze voedingspatronen en dus ook over hoe je meer gewicht kunt verliezen. Uit onderzoek van de Universiteit of Massachusetts Medical School in Worcester blijkt dat een kleine verandering in ons voedingspatroon ook genoeg is om wel in shape te komen voor de zomer

Wat extra vezels of streng dieet

Voor het onderzoek werd er gekeken naar het verschil tussen een kleine verandering en een volledig dieet. Een helft van de groep van totaal 240 personen werd gevraagd langzaam meer vezels toe te voegen aan hun normale eetpatroon totdat ze een grens van 30 gram per dag bereikt hadden. De andere helft van de groep volgde het dieet van de American Heart Association. Dit dieet vermijdt suikers en zout zoveel mogelijk en maakt een balans tussen groenten, fruit, eiwitten, vetten en koolhydraten.

Simpelweg iets meer eten

Het onderzoek duurde een jaar, maar toen bleek dat iets toevoegen aan je huidige voedingspatroon bijna net zoveel gewichtsverlies als gevolg had dan het volgen van een strikt dieet waarbij veel producten uitgezonderd waren. Want de personen die meer vezels aten verloren gemiddeld 2,1 kilo en de personen die het dieet volgden verloren 2,7 kilo.

Kom in shape!

Velen die in januari weer met goede voornemens zijn begonnen en een paar kilo willen afvallen, merken vaak tegen maart dat er een jojo-effect plaats vindt. Door je niet vast te houden aan een dieet, maar slechts wat meer vezels op een dag extra te eten is de kans op succes groter en zul je misschien toch komende zomer in shape zijn.

Tips voor extra vezels

Het advies is om vezelrijk voedsel te nemen in plaats van vezelsupplementen, omdat voedsel meer vitamines en mineralen bevat en sneller een verzadigd gevoel geeft. Wel is het van belang dat je de vezeliname langaam opbouwt en voldoende water erbij drinkt.

Bron: gezondheidsnet.nl

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF