fbpx

Keuzes maken: zo kom je stressvrij de zomer door

Lekker weer, uitjes en andere leuke dingen in de aanbieding. De zomer is begonnen maar wat ga je doen? Kies je voor het één, dan laat je andere dingen liggen. Wat kies jij? Kies je voor activiteiten met andere mensen, of juist voor wat ‘alleen tijd’? Hoe maak je nou de beste keuze? De keuze die zorgt dat jij een heerlijke dag gaat hebben? David de Kock en Arjan Vergeer, de oprichters van 365 Dagen Succesvol vertellen het aan ons!

De beste keuze

Ik zal je gelijk maar uit de droom helpen. Zoiets als ‘de beste keuze’ bestaat niet. Dus stop maar met wikken en wegen en het eeuwige getwijfel. Wat jij besluit om te doen is níet bepalend voor hoe gelukkig jij je voelt. Het is andersom: hoe jij je voelt, weerspiegelt hoe jij je keuze ervaart. Uh…..wat? Marianne Williamson, spiritueel leraar, legt het even uit:

Onze daden zijn altijd doortrokken van de energie waarmee we deze daden verrichten. Als we rusteloos zijn, is ons leven rusteloos. Als we vredig zijn, is ons leven vredig. Daarom wordt innerlijke vrede ons doel in iedere situatie. Onze innerlijke toestand bepaalt hoe we ons leven ervaren; onze ervaringen bepalen nooit onze innerlijke toestand.” 

Hoe jij je voelt, hoe gelukkig je bent, is niet afhankelijk van je keuze, maar van je innerlijke toestand. Maar hoe creëer jij die innerlijke vrede, zodat je echt gaat genieten van wat je ook kiest?

1. Stop met nadenken, ga doen

We zijn op zoek naar de keuze met de grootste ‘geluksfactor’. Het nadeel hiervan: je weet nooit hoe een keuze uitpakt totdat je het gaat doen. Misschien krijg je onderweg naar een festival een lekke band en bereik je het festival nooit. Misschien besluit je alleen thuis te blijven en krijg je opeens leuk bezoek. We hebben de illusie dat we weten hoe diverse opties zullen uitpakken, maar het lot of toeval voegt altijd gebeurtenissen toe die je niet van tevoren bedenkt.

2. Ga achter je keuze staan

Als je eenmaal hebt gekozen, ga er dan helemaal voor. Kies je ervoor om op de bank te liggen luieren, geef je daar dan helemaal aan over! Niets voelt rotter dan op de bank liggen en op de achtergrond blijven twijfelen of je toch niet met je vrienden naar het park had moeten gaan. Door twijfel ben je niet 100% aanwezig bij wat je doet. En dát creëert een gevoel van ontevredenheid.

3. Doe eens iets nieuws

De enige bron van kennis is ervaring,” zei Albert Einstein. Iets kiezen waarvan je niet weet of je het leuk zult vinden, is soms een grote stap. In plaats daarvan kiezen we dus snel voor het oude vertrouwde. Je weet echter pas hoe je iets vindt als je het hebt ervaren! En als de activiteit niet leuk was, voelt het in ieder geval goed dat je eens wat nieuws hebt geprobeerd.

4. Laat je verrassen

Op een dag waarop ik me wat alleen voelde werd ik gebeld door een kennis. Ze liet me weten dat ik die nacht in haar retraitecentrum mocht logeren, want er was maar een gast. Die rust vind ik normaal heerlijk, maar ik had op dat moment juist behoefte aan contact. De kans dat ik daar iemand zou spreken was klein. Ik besloot er toch op te vertrouwen dat dit niet voor niets op mijn pad kwam en nam de uitnodiging aan. Uiteindelijk had ik een hartstikke leuke avond met de enige bezoeker van het centrum, en de volgende dag zat ik met de eigenares in het zonnetje te ouwehoeren over van alles en nog wat. Het was een heerlijk weekend. Waarvan ik van tevoren niet had kunnen bedenken dat dit precies was wat mij blij zou maken.

5. Kies opnieuw

Ok, je gaat wel naar de verjaardag van een collega. Eenmaal daar vind je het helemaal niet leuk. Niets of niemand houd je tegen om dan opnieuw te kiezen. Besluit óf er het beste van te maken, neem desnoods een extra Gin Tonic, óf beloof jezelf dat je na een uurtje weer naar huis mag gaan. Alles is goed, als je maar kiest en achter je keuze gaat staan.
En als laatste:

6. Niet kiezen is ook een keuze

Mocht je nog steeds in twijfel blijven hangen zie dát dan als een keuze. Dat je kiest om te blijven twijfelen. Niet erg, ook al is het natuurlijk niet relaxt, maar daarmee neem je wel verantwoordelijkheid voor hoe je je voelt. En als je je even helemaal overgeeft aan je twijfel, verandert deze sneller dan als je ertegen blijft vechten.

Over 365 dagen succesvol

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol. Het is hun grote missie om Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. Om dat te bereiken, schrijven ze boeken en artikelen en organiseren ze programma’s, live en online, allemaal gebaseerd op de unieke 365 methodiek. Ook het artikel hierboven, komt voort uit die methodiek. Wil je meer weten over 365 Dagen Succesvol? Ga dan naar 365dagensuccesvol.nl

Lees meer artikelen van 365 dagen succesvol:

Vergroot je zelfvertrouwen in 10 stappen

Geblokkeerd door angst? Zo kom je weer in beweging!

Neem een abonnement op de Wendy-specials

Nu voor € 17,50 + 2 x zonneproduct van IK Skin Perfection t.w.v. € 71,50

De Wendy-specials verschijnen vier keer per jaar, in elk seizoen 1. Wil jij ook geen nummer meer missen? Neem dan nu een jaarabonnement en ontvang 4 x de Wendy-special plus 2 zonneproducten van IK Skin Perfection t.w.v. 71,50. Je ontvangt de de Mineral SPF 30 (€ 29,90) en de Sun SPF 50 (€ 41,90) van het mooie merk IKSkin Perfection. Deze krachtige, hydraterende zonnecrèmes beschermen je deze zomer optimaal tegen de zon en zijn bovendien natuurlijk en ontwikkeld in harmonie met de natuur!

Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Ga naar wendyonline.nl/abonnementen

Wendy Promo artikelIK Keuzes maken: zo kom je stressvrij de zomer doorWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF