fbpx

Jouw zoektocht naar geluk…Met eten!

Vanaf deze maand neemt Lotte van LOT of TASTE ons iedere maand mee in de wereld van ETEN & GELUK. Eet jezelf gezond horen we vaker. Maar hoe zit het met eten en geluk? En wat betekent het als je eten gaat inzetten in jouw zoektocht naar geluk? Lotte houdt zich bezig met koken, het volgen van je intuïtie, lief zijn voor jezelf en plezier in eten. Thema’s die in ieder artikel terug gaan komen. Deze week een introductie in “EET JEZELF GELUKKIG!”

Zijn we wel zo gezond?

De laatste jaren worden we overspoeld met #healthyfood #fitgirl #healthylifestyle en nog meer healthy woorden. Op zich positief, die aandacht voor onze gezondheid. Want wie gezond is, is vaak ook gelukkig. En gelukkige mensen zijn blije mensen. En blije mensen zijn vaak ook lief voor elkaar. En zo maken we er een mooie blije wereld van. Maar de vraag is: zijn we met z’n allen wel zo gezond? Is die #healthylifestyle wel zo healthy? Want als er iets is wat mij de laatste jaren is opgevallen, is dat er steeds meer mensen, vrouwen, zijn met “vage” klachten. Van darmproblemen tot aan menstruatiestoornissen. Van niet lekker in je vel, tot aan een burn-out.

De reden?

Die kan natuurlijk verschillen, maar een duidelijke lijn zie ik wel. We leggen met elkaar zo’n enorme druk op onszelf, op elkaar, dat we het gewoon niet meer aankunnen. We stellen zulke hoge eisen, onhaalbare eisen, dat we daar gewoon niet aan kunnen voldoen. We matten onszelf af, vergelijken onszelf met elkaar en stellen onszelf iedere keer teleur. We doen het niet goed, we moeten harder trainen, nog gezonder eten, nog meer discipline hebben, nog meer adviezen opvolgen, andere adviezen opvolgen… We moeten zoveel! En we werken onszelf de burn-out in.

Leefstijl

Waar het echt mis gaat is onze hoofd-maatschappij. We hebben nog nooit zoveel informatie binnen ons bereik gehad. We leven in een consumptiemaatschappij, ook als het gaat om informatie. Ons hoofd barst uit elkaar. En we blijven maar in ons hoofd. Op zoek naar de meest gezonde voeding, de beste leefstijl om fit te worden, af te vallen, af te komen van een onzuivere huid. Maar wat als de oplossing helemaal niet in ons hoofd zit? Wat als de oplossing waar we naar op zoek zijn, helemaal niet te vinden is in de wereld om ons heen? Dan moeten we ergens anders naartoe. En de oplossing is: ons lijf. De stem van binnen. De stem die we af en toe horen fluisteren (HI hoofdpijn), maar waar we liever van weglopen (thanks aspirine), dan dat we er naar durven luisteren.

eten

Luisteren naar je lijf

Het is veel makkelijker om de oplossing van buiten te zoeken. Want wil je luisteren naar je eigen lijf, die stem van binnen, dan moet je echt gaan werken. Dan moet je echt door lagen heen. Oud vuil en vastgeroeste patronen. Comfortfood. Gevoelens die na zoveel jaar bij jou horen en wat werk vraagt om daar doorheen te prikken. Maar oh wat is het nodig. Om jezelf te leren kennen. Te leren luisteren naar je lijf. Die lagen die jou niet meer dienen af te pellen. Oud vuil op te ruimen en te ontdekken wie jij bent. Waar jij blij van wordt. En niet je buurvrouw of populaire foodie. Want pas dan kun je jouw weg gaan lopen. De enige weg die er bestaat. Om gezond en blij te worden. Want zoals jij is er maar een. En de enige die echt weet waar jij blij van wordt, je lijf blij van wordt, ben jij. En het is zo belangrijk om daar naar te leren luisteren, voordat je lijf gaat schreeuwen om gezien te worden.

[green_note title=”Lotte:” text=”‘Maar oh wat is het nodig. Om jezelf te leren kennen. Te leren luisteren naar je lijf. ‘” ]

Eet jezelf gelukkig

Vertaald naar voeding gaat het niet om “jezelf gezond eten”. Dat is allemaal hoofdwerk, informatie die je zoekt van buitenaf. Het gaat erom dat je jezelf “gelukkig eet”. En geluk is voor iedereen iets anders. Voor mij is geluk een gezond en gevoed lijf, echte connectie met de liefdes om me heen en genieten van de mooie natuur. Voor jou kan dat totaal iets anders zijn. Maar wil je jezelf gelukkig eten, dan kom je niet verder met alleen maar informatie over gezond eten van een foodieblog. Als je jezelf gelukkig wil eten, zul je naar binnen moeten keren. Jezelf leren kennen en ontdekken waar JIJ blij van wordt. En dat vormt de basis van alles wat je doet. Want jezelf gelukkig maken kan ieder moment. En eten is in mijn ogen een van de mooiste tools om daar iedere dag bewust mee aan de slag te gaan!

Weet jij waar jij echt blij van wordt? En wat staat er in de weg om echt gelukkig te zijn?

In januari start Lotte met een nieuw coaching traject “LOSE THE LABELS, LISTEN TO YOUR BODY”. Een traject waarmee je de diepte in gaat. Je lijf leert kennen en je eigen foodguru wordt. Volg Lotte op Facebook LOT of TASTE om meer te ontdekken over ETEN & GELUK!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF