fbpx

Er staat ons een mooie zomer te wachten; wat hebben de sterren voor jou in petto op het gebied van gezondheid en geluk? Wendy-astrologe Esther van Heerebeek van het 12e Huis doet haar voorspelling voor jou op het gebied van geluk en gezondheid, en deelt voor elk teken een geschikte yogapose.

Met dank aan yogadocente Corine van Zoelen (yogaposes)

Ram 21-3 t/m 20-4

 

Na een stressvolle periode ben je toe aan een mentale break

 

GEZONDHEID: Het is hoog tijd om je koffer te pakken en op vakantie te gaan. Na een stressvolle periode ben je echt toe aan een break en een flinke dosis zomergenot. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, zolang je het thuisfront maar even kunt loslaten. Je hebt het nodige te verwerken en dat kost tijd. Even los van de dagelijkse sleur en beslommeringen genieten van je partner, gezin of zon, zee en strand. Dat is precies wat de dokter voorschrijft om je weer volledig in balans te laten komen. Het is wel van belang dat je niet wegloopt van je issues, vooral de emotionele. Laat je gevoel er zijn en laat het stromen. Een fikse huilbui kan een ware opluchting zijn, vrees daar niet voor. Zet het een en ander voor jezelf op een rijtje en denk alvast na over het najaar. Onderzoek waar jij happy van wordt en positieve energie van krijgt. Dat is namelijk precies waar planeet Jupiter om vraagt. Zeker vanaf 28 juli, wanneer deze planeet retrograde (terug) gaat lopen. Neem ook je vriendschappen onder de loep en kijk met wie je echt verder wilt. Dan kun je vanaf september met een positieve, schone lei van start gaan op alle fronten in je leven.

GELUK: Dagen zonder vaste planning brengen je de meeste fun deze zomer. Ook wanneer je niet op vakantie bent en thuisblijft. Voel gewoon waar je behoefte aan hebt en ga dat doen. Of doe juist niets! Op deze manier haal jij het meeste uit jouw zomer. Qualitytime doorbrengen met je lief of gezin is de kers op de taart. Een beetje zon erbij en wat jou betreft is het plaatje compleet. Beperk je zomergeluk niet door constant op je budget te letten. Natuurlijk is het goed om verstandig met je geld om te gaan, maar overdrijf het niet. Soms is het nodig om jezelf iets extra’s te gunnen en het ziet ernaar uit dat je je het kunt permitteren. Voor jou is het essentieel dat je de nodige zonuren krijgt deze zomer. Als dit in Nederland niet lijkt te gaan gebeuren, overweeg dan absoluut een reis naar het zonnige zuiden voor een fantastische zomer.

YOGAPOSE: Oogyoga

De zwakke plekken van de Ram zijn hoofd en ogen, vooral wanneer er stress in het spel is. Oogyogaoefeningen helpen om mentale spanningen los te laten en de oogspieren te versterken. Deze yogapose kan hoofdpijn en vermoeide ogen helpen voorkomen.

zomer horoscoop

Stier 21-4 t/m 20-5

 

Richt je focus op wat er wel goed gaat in je leven

 

GEZONDHEID: Planeet Uranus heeft de afgelopen maanden voor de nodige onrust gezorgd, in jezelf en in je leven. Hier kun je als stabiel aardeteken soms lastig mee dealen. Daarom is het deze zomer echt essentieel dat je tot rust komt. Doe dit op jouw manier. Is dat thuis in de tuin een boek lezen of afspreken met vrienden, doe dat dan. Je hebt het nodig om positief op te laden. Verder heb je de neiging om je veel zorgen te maken, met name over de toekomst en je financiën. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. Maak je gedachten constructief door te zoeken naar oplossingen. Wat kun je zelf doen om problemen te voorkomen of zaken beter aan te pakken? Dat zorgt voor peace of mind en brengt je innerlijk tot rust. Verdoof je spanningen niet met alcohol, daar doe je je lijf geen plezier mee. Ga liever lange wandelingen maken in de natuur of langs het strand, dat zorgt voor kalmte en nieuwe inspiratie. Praat ook met je lief, hij kan net even anders tegen de dingen aankijken en je andere inzichten bieden. Gebruik de zomer van 2022 voor zelfreflectie. Dat doet je supergoed en het helpt je in het najaar positief op weg.

GELUK: Jij kunt als geen ander intens genieten van lekker eten en drinken, zoals een borrel op een terrasje of een zomerse lunch op je vakantieadres. Zorg dat je daar tijd voor vrijmaakt, daar word je oprecht gelukkig van. Kan dat in het gezelschap van je lief of goede vrienden, dan is dat helemaal super. Voor jou kan het dan echt niet veel beter worden. Kies je ervoor om op vakantie te gaan, blijf dan niet te lang weg. Daar word je juist weer onrustig van en dat is niet wat je wilt. Richt verder je focus op wat wel goed gaat en is in je leven, dan staat je een heerlijke zomer te wachten. Heb je toch weer de neiging om te piekeren, zorg dan voor de nodige afleiding. Boek een ontspannende massage, pak je fiets of neem je lief spontaan mee uit eten. Gegarandeerd dat je zorgen snel verdwijnen en dat je snel weer volledig zen bent.

YOGAPOSE: Hoofd van de Koe (Gomukhasana)

Stieren hebben bij stress vaak last van keelklachten, maar ook problemen aan nek, hals, schouders en tanden komen bij hen vaak voor. Deze yogapose kan de spanning uit het schoudergebied wegnemen, de borst verruimen en de rug rechter maken.

zomer horoscoop

Kreeft 22-6 t/m 22-7

 

Loslaten is essentieel voor jouw geluk

 

GEZONDHEID: Net als de Stier heb jij de neiging om je veel zorgen te maken, Kreeft. Dat is waarschijnlijk niet zonder reden, je hebt de laatste tijd misschien met het nodige moeten dealen in je leven. Niet bepaald tof. Gelukkig is er voor deze zomer goed nieuws. Het ziet ernaar uit dat je een heerlijke, relaxte zomer te wachten staat. Je hebt de juiste planeten aan je zijde, zodat je kunt genieten van je lief, je gezin en een welverdiende vakantie. Loslaten wordt de grootste uitdaging voor je, maar is essentieel voor een flinke dosis zomergeluk. Weggaan van huis is dan cruciaal, anders blijf je vasthouden aan je huishouden, familiezaken of werk. Wat jij nodig hebt is qualitytime, met je lief of je gezin – de mensen die jou dierbaar zijn – dicht in de buurt. Daar word je happy van en daar haal je de meeste voldoening uit. Dan is er ook tijd voor goede gesprekken en momenten om je zorgen te delen. Luister goed naar de signalen van je lichaam. Rust uit wanneer je moe bent of doe eens een dagje helemaal niets. Je hoeft niet altijd voor anderen te zorgen; zorg deze zomer vooral goed voor jezelf. Dan doe je jezelf en je gezondheid in ieder geval een heel groot plezier.

GELUK: Als Kreeft word je het meest happy van je dierbaren om je heen. Dus een vakantie met lief, gezin en eventuele huisdieren brengt jou het ultieme zomergeluk. Kijk of je dat geregeld krijgt, al is het maar een weekendje weg of een paar dagen. Dat maakt van jou oprecht een zielsgelukkig mens. Verder is het goed om wat fun in je leven terug te brengen, het kan allemaal iets te serieus worden. Spreek af met vriendinnen, ga chillen op een terras of nestel je eindelijk met dat romantische boek. Het zijn vaak de kleine dingen die je gelukkig te maken en jij bent als geen ander in staat om dat te doen. Een zomerse cocktail, de ochtendzon op je gezicht of vogels die je hoort fluiten. Een goed gesprek met een vriendin of de kat op schoot. Wat dat betreft beloven de planeten je een fantastische zomer, vooral omdat jij in staat bent om je met dit soort momenten op te laden.

YOGAPOSE: De Krokodil (Jathara Parivartanasana)

Kreeften kampen vaak met buik- en borstproblemen en ze hebben regelmatig last van de spijsvertering. Deze bijzondere pose, masseert de buikorganen door de draaiing. Hierdoor kom je ook lekker tot rust.

 

zomer horoscoop

Leeuw 23-7 t/m 23-8

 

Geef je over aan de summerflow

 

GEZONDHEID: De zomer is echt jouw seizoen, Leeuw. De tijd om te relaxen, te genieten en plezier te maken. De zon is daarbij essentieel, daar klaart je humeur in no time van op. Ontspanning is gedurende deze zomer van 2022 extra belangrijk voor jou als Leeuw. Je hebt de afgelopen maanden de nodige stress opgebouwd en dat mag je nu echt loslaten, zodat je lichamelijk, mentaal en emotioneel weer in balans kunt komen. Maak het daarbij niet te lastig voor jezelf. Lekker nietsdoen, genieten van de zon op je huid of afspreken met vrienden of familie is de truc; meer heb je eigenlijk niet nodig. Wanneer je jezelf allerlei doelen gaat stellen of iets moet van jezelf, zal het niet werken. Het heeft juist alles te maken met de dag nemen zoals die komt en daarin meegaan. Zonder (hoge) verwachtingen of het willen behalen van concrete resultaten. Wanneer je met de summerflow kunt meegaan, ben je in no time weer je stralende zelf. Let daarbij op dat je niet te veel belooft en plant, want dan leg je jezelf vast en voer je de druk weer op. Het gaat er juist om dat je je kunt overgeven aan alles wat de zomer je te bieden heeft. Spontaan en luchtig. Wanneer je daarop kunt meedrijven, komt het helemaal goed.

GELUK: Wanneer je omringd wordt door vrienden en familie, onder het genot van een hapje en drankje en een schitterend uitzicht, ben jij happy. Meer heb je niet nodig, behalve dan de nodige uurtjes zon per dag. Gun jezelf dan ook een zonnige vakantiebestemming, wanneer het weer in Nederland het laat afweten. Je hebt de vitamine-D echt nodig om weer op te laden. Je wordt gelukkig niet al te veel geplaagd door de planeten deze zomer, waardoor je een heerlijke tijd te wachten staat. Gun jezelf wat luxe, want daar geniet je als Leeuw nu eenmaal extra van. Zoals een hotelkamer met zeezicht, een iets te dure cocktail of een etentje bij een sterrenrestaurant. Aas je al tijden op die designertas of pumps, verwen jezelf daar dan mee. De kosten wegen niet op tegen het geluk dat je daarbij voelt. Zolang je niet gaat overdrijven, mag dat best een keer.

YOGAPOSE: De Leeuwademhaling (Simhasana)

Het hart, een hoge bloeddruk en de bovenrug zijn de zwakke plekken bij de Leeuw. Deze yogaoefening zorgt ervoor dat je spanningen kunt loslaten en dat je lichaam goed doorbloed raakt.

zomer horoscoop

Maagd 24-8 t/m 22-9

 

Natuur is jouw snelweg naar ontspanning

 

GEZONDHEID: Pas op de plaats maken is precies wat jij deze zomer nodig hebt, Maagd. Je bent de ultieme bezige bij, die maar blijft doorgaan. Maar ook jij hebt een limiet, of je dat nu doorhebt of niet. De kans is deze zomer zelfs aanwezig dat je wordt gedwongen het rustiger aan te doen wanneer je dat zelf niet al doet. Denk hierbij aan een blessure of oververmoeidheid. En dit kun je het beste voorkomen natuurlijk. Voel je niet overal verantwoordelijk voor en laat met name je job los wanneer je vakantie hebt. Trek niet altijd alles naar je toe, want daar gaat het mis. Wat daarbij vooral van belang is, is dat je niet constant bereikbaar bent. Je wordt anders in no time weer in je werk en bijbehorende beslommeringen gezogen. Een relaxte zomer heb je echt zelf in de hand. Tijd doorbrengen in de natuur is daarbij essentieel. Evenals sportieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen of kajakken. De buitenlucht en beweging zijn voor jou de snelweg naar ontspanning en genot, dus ga daar voor de volle honderd procent voor. Ook mag je relatie wat meer aandacht krijgen, die is door alle hectiek onbedoeld naar de achtergrond geschoven. Gesprekken helpen je je hart te luchten en alles voor jezelf op een rijtje te krijgen, waardoor je steeds energieker en positiever in je vel komt te zitten.

GELUK ZOMER 2022: Met name de qualitytime die je doorbrengt met je lief maakt je superhappy. Je krijgt deze zomer de kans om weer helemaal naar elkaar toe te groeien en dat brengt je onverwacht nog het meeste geluk – niet de vakantiebestemming of de sportieve activiteiten. Hoewel die natuurlijk wel bijdragen aan de summervibes, is het vooral je wederhelft van wie je het meest geniet. Ben je single, dan hangt er eveneens liefde in de lucht, dus het is belangrijk dat je ervoor kunt openstaan en je niet alleen met je job of andere verplichtingen bezig bent. Het kost je deze zomer misschien moeite om terug te schakelen en de boel de boel te laten. Wanneer je dat echter weet op te brengen, beloven de planeten een fantastische zomer, waarin je volledig tot rust kunt komen en zelfs kunt genieten van de kleinste dingen die de zomer te bieden heeft. Absoluut de moeite waar dus.

YOGAPOSE: Afwisselende neusademhaling (Nadi Sodhana)

De nerveuze en precieze Maagd heeft vaak last van (spijs)verteringsproblemen. Deze pose brengt de linker- en rechterhersenhelft in balans, wat zeer ontspannend kan werken op lichaam en geest.

zomer horoscoop

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

 

Sta minder serieus in het leven en pik je levenslust weer op

 

GEZONDHEID: Het is van belang dat je je deze zomer bevrijdt van verplichtingen, situaties en mensen die niet goed meer voelen. Je hebt misschien het gevoel dat je vastzit, maar niets is minder waar. Wanneer je de knoop durft door te hakken en eerlijk naar jezelf en anderen toe bent, ben je vrijer dan je denkt. En dat heb je nodig om uit de negatieve gedachtecirkel te komen en je weer fijner en gelukkiger te voelen. Onbedoeld heb je het jezelf heel zwaar gemaakt en jezelf het idee gegeven, dat er niets aan te doen is, en dat biedt natuurlijk geen positieve perspectieven. Onderzoek voor jezelf waar je veranderingen kunt aanbrengen. Is het je job die zwaar weegt of je relatie? Is er een vriend(in) die energie kost in plaats van oplevert, of pas je je altijd te veel aan? Ben eerlijk naar jezelf en kijk dan wat je wel graag zou willen. Creëer die nieuwe ruimte voor jezelf en zorg dat je een doel hebt om naartoe te kunnen leven. Bewustwording is deze zomer de eerste stap. De volgende is in actie komen, zodat je in het najaar opnieuw van start kunt gaan op een manier waar jij happy van wordt. Dan gaat deze zomer de zon voor jou vanzelf weer schijnen!

GELUK: Je staat echt te serieus in het leven, Weegschaal. Daarom is het in de zomer van 2022 essentieel dat je uit de band gaat springen en je levenslust weer oppikt. Ga op vakantie wanneer je die mogelijkheid hebt en zo niet, maak het dan gezellig bij je thuis. Nodig vrienden of familie uit om mee te borrelen of te barbecueën. Ga lekker shoppen met een vriendin om daarna een heerlijk terrasje te pakken of uitgebreid te lunchen. Het gaat erom dat je het weer leuk maakt voor jezelf, met kleine en grotere dingen. Ben selectief in de mensen met wie je omgaat, dat heeft namelijk heel veel effect op je welzijn. Negatieve mensen trekken je stemming en energielevel snel omlaag. Gelukkig beloven de planeten fijne en zelfs romantische momenten, waarnaar je reikhalzend mag uitkijken. Vooral de maand augustus wordt een topper.

YOGAPOSE: De Boom (Vrksasana)

Naast het feit dat een Weegschaal veel piekert, kan dit sociale teken ook last hebben van nieren, blaas en bekken. Door deze yogapose te doen, werk je aan je (innerlijke) balans en evenwicht. Ook de wilskracht en het doorzettingsvermogen worden hierdoor versterkt.

 

zomer horoscoop

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

 

Je hebt de juiste planeten aan je zijde voor een fantastische zomer

 

GEZONDHEID: Het ziet ernaar uit dat het voor jou een fantastische zomer wordt, Schorpioen! Je hebt de juiste planeten aan je zijde om er een heerlijke en relaxte vakantie van te maken. Het is maar net wat jij graag wilt: een actieve of culturele break, of juist chillen en relaxen. Alle mogelijkheden liggen open en het is aan jou om die keuze te maken. Kijk wel naar waar je behoefte aan hebt. Na een turbulente periode kan het zijn dat je lichaam naar rust verlangt. Gun jezelf dat dan ook. Misschien ben je juist toe aan nieuwe inspiratie en input, en dan kan een culturele reis de perfecte optie zijn. Of je combineert een en ander. In ieder geval ziet het er zeer positief voor je uit en krijg je waar je naar verlangt. Wel is het goed om deze zomer na te denken over het najaar. Wat heb je de afgelopen maanden geleerd en wat is goed gegaan? Wat zou je in je najaar anders of beter willen doen, en wat juist niet? Dit soort vragen mogen gerust de revue passeren wanneer je geniet van een romantische zonsondergang of luxe cocktail aan het strand. Je hebt er in ieder geval de innerlijke rust voor, waardoor je antwoord kunt krijgen op al je (levens)vragen.

GELUK: Je mag jezelf belonen voor de afgelopen maanden waarin je hard hebt gewerkt en veel hebt bereikt. Nu is het jouw beurt om te genieten van zon, zee en strand, of iets anders waar je superhappy van wordt. De planeten leggen je in ieder geval geen strobreed in de weg. Ga je samen met je lief of vrienden op vakantie, dan kun je daar met volle teugen van genieten. Vooral eind juli ziet het er top voor je uit. Wanneer je dan je summerbreak hebt, kan het bijna niet misgaan. En je mag daarbij jezelf regelmatig centraal stellen, je hoeft het anderen niet altijd naar de zin te maken. Trek je ook even terug wanneer je daar behoefte aan hebt. Dan staat niets je in de weg om er een spetterende en happy zomer van te maken. Dus go for it!

YOGAPOSE: De Schouderstand (Sarvangasana)

Schorpioenen hebben vaak last van de menstruatie en van pijn in de onderrug of geslachtsorganen. Bij het uitvoeren van deze yogapose, worden je onderrug en onderlichaam ontlast. En dat geeft ruimte, ontlasting en extra energie. Tijdens de menstruatie kun je deze pose beter niet doen.

zomer horoscoop

Boogschutter 23-11 t/m 21-12

 

Geluk zit in kleine dingen en vooral in goed voor jezelf zorgen

 

GEZONDHEID: Voor je gezondheid ben je dringend toe aan een break, Boogschutter. Je hebt de afgelopen maanden heel wat voor je kiezen gehad en niet echt een moment gehad om dat voor jezelf op een rijtje te zetten of te verwerken. Het is belangrijk dat je dit nu wel gaat doen. Gebruik deze zomer om op alle fronten in balans te komen, je rust te pakken en ook te genieten. Eind juli gaat je eigen planeet Jupiter retrograde (terug) lopen en dan heb je hier echt behoefte aan. Doordat het je soms allemaal te veel is, heb je regelmatig een kort lontje, en vooral je lief of je gezinsleden moeten het ontgelden. Daarom is het zo belangrijk dat je dit aanpakt, goed voor jezelf zorgt en jezelf ook de tijd daarvoor gunt. Mediteren, yoga beoefenen of op je gemak een boek lezen, kunnen hier deze zomer zeer ondersteunend in zijn. Precies die activiteiten waar je maar zelden de tijd voor neemt. Neem die tijd nu wel en laat de zomer ontspannen over je heenkomen. Plan niet te veel, laat je agenda lekker leeg. Dan ben je in staat spontaan te handelen en te beslissen, en veel beter naar jezelf, je gevoel en je behoeftes te luisteren.

GELUK: Je doet jezelf het meeste plezier door vooral niet te veel te plannen. Behalve misschien je vakantiebestemming en vlucht, maar verder niets. Dat levert juist onnodige stress op. Niets moeten draagt nu juist echt bij aan je zomergeluk. Heb je een dag zin om een boek te lezen op je strandstoel, doe dat dan. Wil je iets actiefs ondernemen met je lief, gezin of reisgezelschap, ga er dan voor. Beslis het spontaan, wanneer het goed voelt en je er echt zin in hebt. In de rustmomenten vind je deze zomer je echte geluk, waarin je kunt genieten van de zon op je huid, dat fijne gesprek met je lief of die heerlijke wandeling. Geluk zit in kleine dingen en vooral in goed voor jezelf zorgen. Wanneer je daar tijd voor durft vrij te maken en je jezelf op de eerste plek zet, wordt het een topzomer voor je, waarin je weer volledig tot jezelf komt.

YOGAPOSE: De Halve Maan (Ardha Chandrasana)

De zwakke plekken bij een Boogschutter zijn de dijen, heupen en lever. Door het doen van deze yogapose, versterk je je lendenwervels, buikspieren en dijbenen, en het draagt bij aan een beter evenwichtsgevoel

zomer horoscoop

Steenbok 22-12 t/m 20-1

 

Rust is jouw magische sleutel tot geluk

 

GEZONDHEID: Het is nodig dat je in de zomer van 2022 pas op de plaats maakt, Steenbok. Planeet Pluto staat nog steeds in je teken en loopt daarbij retrograde (terug). Dat is geen periode om nieuwe stappen te zetten, energie te verspillen of in actie te komen. Integendeel. Deze belangrijke planeetinvloed vraagt je echt tot rust te komen. Mentaal, fysiek en emotioneel, zodat je weer volledig tot jezelf kunt komen en kunt bijtanken op alle fronten. De kans is groot dat je je bewust wordt van een aantal (onbewuste) patronen, die je welzijn in de weg staan. Dat is een goed teken: wanneer je eenmaal inzicht hierin hebt, kun je er tenminste iets aan veranderen! Ook op emotioneel vlak is er deze zomer werk aan de winkel. Heb je gevoelsissues niet goed kunnen verwerken, dan kunnen deze naar de oppervlakte komen. Loop er niet voor weg en pak ze aan, dat is de manier om te helen. Kun je het niet alleen, dan is dat absoluut geen schande. Durf in dat geval professionele hulp in te schakelen. Je krijgt in ieder geval alle kansen om jezelf op alle vlakken weer op de rit te krijgen, doe er dus je voordeel mee. Dan kun je in het najaar weer als herboren mens gaan shinen!

GELUK: Rust is de magische sleutel tot geluk deze zomer. En dat is precies wat jij nodig hebt. Laat je dus niet overhalen tot wilde vakantieplannen of een actieve rondreis. Daar word je nu niet happy van. Wil je toch graag op vakantie, ga dan naar een streek waar je al eerder bent geweest, waar je het kent en waarvan je weet dat het goed is. Dan heb je de meeste kans op rust en kun je op je gemak genieten en bijtanken. Neem ook de tijd voor goede gesprekken met je lief, dat kan je bij dit proces helpen. Ben eerlijk over je gevoelens, je hoeft je lief niet te sparen. Hij of zij heeft meer begrip dan je denkt. Vergeet daarbij ook je humor niet en een fikse dosis relativeringsvermogen. Op die manier maak je het allemaal minder zwaar en wordt het alsnog een toffe zomerperiode.

YOGAPOSE: Losmaakoefeningen (Pawanmuktasana’s)

Een Steenbok kampt vaak met bot-, knie- en gewrichtsproblemen en ook tanden kunnen issues geven. Deze pose zorgt ervoor dat je minder stijf wordt en dat je spieren en gewrichten losmaakt. Kan ook ondersteunend werken bij reuma en artritis.

zomer horoscoop

Waterman 21-1 t/m 19-2

 

Doe jezelf een plezier en leg de lat minder hoog

 

GEZONDHEID: Het is voor jou als Waterman aan te raden om op vakantie of op reis te gaan deze zomer. Je hebt namelijk moeite om je job los te laten en wanneer je deze zomer thuisblijft, blijft dat zo. Een verandering van omgeving met nieuwe mensen, culturen en indrukken doet je ontzettend goed. Zorg daarbij dat je niet altijd bereikbaar bent. Neem bij voorkeur je laptop niet mee en zet op regelmatige basis je mobiel uit. Dat is voor jou de manier om echt los te komen van het thuisfront. Planeet Saturnus staat nog steeds in jouw teken en loopt deze zomer retrograde (terug). Dat maakt je serieus en ontzettend verantwoordelijk, ook voor het werk tijdens je vakantie! Precies de eigenschappen die je tijdens je vakantie mag loslaten. Bezin je eens op wat je de afgelopen tijd gedaan hebt, vooral werk-gerelateerd, en vraag jezelf af of je wel goed bezig bent geweest. Misschien een confronterende vraag, maar het kan je wel bewust maken van een aantal dingen. Het is hard nodig voor je geluk en welzijn, de boog kan namelijk niet altijd gespannen zijn; je legt de lat ontzettend hoog voor jezelf. Je bent nu eenmaal gevoelig voor stress en spanningen, en het is altijd beter om deze zaken te voorkomen dan dit te genezen. Doe jezelf dit plezier en gun je een relaxte zomer, zonder zorgen, werkdruk of een zware verantwoordelijkheid.

GELUK: Een (verre) reis of lange vakantie maakt jou deze zomer echt happy. Meer dan je van tevoren denkt. De planeten beloven in ieder geval een fantastische ervaring, met vele nieuwe indrukken, ontmoetingen en ontwikkelingen. Dat is ook het geval wanneer je vanwege financiële omstandigheden niet op reis kunt. Dan wordt het nog steeds top, alleen moet je dan iets meer je best doen om niet met je job bezig te zijn. Vooral afspreken met dierbaren, vrienden of familie doet je goed. Daar geniet je nu eenmaal het meeste van. Wanneer je daarbij samen actief of sportief bezig kunt zijn, is het plaatje compleet. Vooral activiteiten aan het water, zoals zeilen en kajakken, toveren deze zomer van 2022 een glimlach op je gezicht.

YOGAPOSE: Neerkijkende Hond (Adho Mukha Svanasana)

Door overmatig piekeren kan een Waterman snel overspannen raken. Een lage bloeddruk, zwakke enkels en spataderen kunnen eveneens een probleem zijn. Deze pose zorgt ervoor dat de hartslag rustiger wordt en dat bloed naar het hoofd wordt gepompt. Hierdoor wordt de geest rustiger. Enkels en kuiten worden door deze pose ook versterkt.

zomer horoscoop

Vissen 20-2 t/m 20-3

 

Gun jezelf datgene waar je behoefte aan hebt

 

GEZONDHEID: Ook jouw planeet Neptunus loopt deze zomer retrograde (terug) en heeft de nodige invloed op je. Je hebt nog meer behoefte aan tijd voor jezelf. Om yoga te kunnen beoefenen, te mediteren of artistiek bezig te zijn. Dat is nu echt een must om te kunnen dealen met alles wat er in de wereld en in je leven aan de hand is. Neem je die momenten niet, dan word je onrustig en kan het je slaap flink beïnvloeden. Ook ben je dan vatbaarder voor stress. Kies bewust hoe jij je vakantie en zomer wilt doorbrengen. Zorgt een reis, vlucht of lange tijd van huis voor extra onrust, doe het dan niet. Je bent het aan niemand verplicht. Gun jezelf datgene waar je behoefte aan hebt. Een etentje met hechte vrienden, een workshop intuïtief schilderen of wandelen aan het strand. Op die manier zorg je goed voor jezelf en weet je jezelf in balans te krijgen en te houden. Ben ook selectief als het om gezelschap gaat. Besteed qualitytime aan je relatie en vermijd mensen die je moe maken of die energie slurpen. Ken je grenzen en handel ernaar. Dan staat jou een heerlijk zomer te wachten waar het je aan weinig zal ontbreken.

GELUK: Je doet niets liever dan dagdromen, fantaseren en je laten meevoeren door andere mensen. Daar word je nu eenmaal gelukkig van en dat is deze zomer niet anders. Sta deze zomer eens stil bij wat je echt gelukkig maakt. Is het je job of juist niet? Is het een huidige hobby of zou je graag een nieuwe oppakken? Is je relatie nog steeds naar wens, en zo nee: hoe zou je het dan willen zien? Door je er bewust van te worden wat je werkelijk wilt, trek je het al een beetje naar je toe. Met dat gegeven mag je deze zomer gaan spelen. De invloed van planeet Neptunus doet dan de rest! Luister verder goed naar de signalen van je lichaam. Ben je moe, rust dan uit. Heb je zin om naar muziek te luisteren of te gaan schilderen, doe dat dan. Heb je behoefte aan activiteit, kom dan in actie. Creëer op deze manier jouw volmaakte zomer.

YOGAPOSE: De Vis (Matsyasana)

Vissen zijn gevoelig en hebben vaak allergieën. Voeten zijn hun zwakke plek. Deze yogahouding kan je weerstand vergroten en (virus)infecties helpen weren. Deze pose is eveneens aan te raden bij een verstopte neus of om bloed naar het buikgebied te laten stromen.

zomer horoscoop

Tweelingen 21-5 t/m 21-6

 

Geef aandacht aan je spirituele kant en beoefen regelmatig yoga

 

GEZONDHEID: Als mentaal type, staan je gedachten nooit stil. Je denkt veel na en je staat vrij rationeel in het leven. Daar mag deze zomer verandering in komen. Je gevoel, emoties en spirituele kant gaan namelijk aandacht vragen. Zeker wanneer er veel is gebeurd en je niet de tijd hebt genomen om er rustig mee te dealen. De planeten laten je in de zomer van 2022 met rust, waardoor je alle kans krijgt om hier aandacht aan te besteden. Schrijf je gedachten op in een journal of maak meer tijd vrij om te mediteren. Doe je aan yoga, sluit je dan aan bij een summerclass, zodat je op regelmatige basis met jezelf bezig kunt zijn. Heb je interesse in spirituele onderwerpen, besteed daar eveneens tijd aan. Lees er boeken over of volg een workshop. Het kan je helpen meer inzicht in jezelf te krijgen en je issues in een ander daglicht te plaatsen. Neem deze zomer ook echt vrij en als het kan, vertrek naar een zomerse bestemming. Dat stelt je in staat om alles even los te laten en jezelf centraal te zetten. De kans is in dat geval groot dat je compleet verfrist en herboren je summerbreak uitkomt.

GELUK: Je vindt het heerlijk om deze zomer iets met je lief te ondernemen of op regelmatige basis met vrienden af te spreken en heerlijk te chillen en relaxen. Je mag in ieder geval rekenen op goede gesprekken met gelukkig ook de nodige humor. Niet in de laatste plaats door jouw inbreng. Dat maakt het perfect voor je. Aan de andere kant vind je momenten voor jezelf eveneens heerlijk. Maak dus ook tijd vrij om je terug te trekken en een boek te lezen, je social media bij te houden of te mediteren. Die combinatie maakt je nu eenmaal superhappy. Ontwikkel je spirituele kant, ook dat brengt je de nodige voldoening. Doe het op jouw manier en in je eigen tempo, dan kun je deze zomer nog weleens enorm verrast worden. Doordat je jezelf nog beter leert kennen en ook voelt waar je werkelijk behoefte aan hebt, kun je nog meer kwaliteit in je leven manifesteren. Absoluut de moeite waard dus om je hiermee bezig te houden.

YOGAPOSE: Partnerhouding (Borstopener)

Tweelingen hebben vaak aandoeningen aan de longen of luchtwegen, zoals een infectie of verkoudheid. Ook de armen zijn bij dit luchtige teken een zwakke plek. Deze yogahouding verruimt het borstgebied en kan daardoor de luchtwegen en de longen meer ruimte geven en ondersteunen.

zomerhoroscoop

Wil je graag jouw tarot zomervoorspelling bekijken via YouTube? Klik dan op de videospeler.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF