fbpx

5 manieren om jezelf en je huis energetisch te reinigen

Je betreedt een ruimte en het voelt direct zwaar en negatief aan. Wat is er aan de hand? De ruimte om ons heen en ons eigen lichaam bestaan uit verschillende energieën. Na een negatieve gebeurtenis in een ruimte blijft de energie nog lang hangen. Je kunt een ruimte fysiek reinigen door middel van de grote schoonmaak, alle ramen en deuren open te doen of al het materiaal te reorganiseren. HSP/burn-out en WENDY expert Ilonka van Galen legt uit waarom energetisch reinigen zo een magisch effect heeft.

Na de wekelijkse schoonmaak ziet een ruimte er op het eerste gezicht schoon uit. Evengoed voel je je nog steeds niet prettig. Een negatieve energie in een ruimte kan zelfs je stemming en emoties beïnvloeden. Een energetische reiniging voor het lichaam en een ruimte is nodig om alles te ontdoen van negativiteit. Ben je hoogsensitief? Doordat het zenuwstelsel gevoeliger is, is het belangrijk om van tevoren goed te aarden en probeer je energieveld af te sluiten wanneer een ruimte energetisch wordt behandeld. Visualiseer jezelf in een gouden ei, afgeschermd van externe energieën. Op deze manier raakt je lichaam niet volledig uit balans.

Vijf soorten energetische reinigingen

1. Smudgen

Amerikaanse indianen beschouwen smudgen als een traditie om mensen of ruimtes te ontdoen van negatieve energie en boze geesten. Elke stam gebruikt zijn eigen kruiden. Wat bij de ene stam geaccepteerd wordt, kan bij de andere stam een groot taboe zijn. Om te smudgen heb je verschillende materialen nodig. De populairste producten zijn salie, een Abalone schelp of een vuurvaste schaal, zand of kooltjes ter bescherming van de schelp of schaal en een veer van een wilde kalkoen. Vooral witte salie in de vorm van een smudgestick of de losse variant wordt als een kruid gebruikt. Er zijn alternatieven zoals onder andere Palo Santo, ceder, wierrook en lavendel. Je steekt de kruiden aan, blaast zachtjes de vlam uit en de rook verspreid je eerst over je eigen lichaam. Daarna verspreid je de rook richting de vier windrichtingen. Zorg er ten alle tijden voor dat de ruimte goed geventileerd is, ramen en deuren open. Interessant weetje: de benodigdheden representeren de vier elementen van de aarde. De schelp of schaal staan voor water, kruiden voor aarde, de rook en veer voor lucht en het branden staat uiteraard voor het element vuur.

2. Himalaya zout

Op verschillende manieren is Himalaya zout te gebruiken. Zout heeft een reinigende werking en staat erom bekend dat het negatieve energie laat verdwijnen. Vul een bloemenspuit met water en Himalaya zout dat opgelost is. Spray de oplossing rond in de ruimte dat je wilt ontdoen van negatieve energie. Een andere manier is het strooien van Himalaya zout in alle hoeken van de ruimte. Zodra je voelt dat er een zware energie in een hoek zit, strooi je het zout van een hoger punt naar beneden. Een zoutlamp is een andere optie. Deze variant wordt steeds populairder maar niet elke zoutlamp is van de juiste kwaliteit. Een zoutlamp zuivert de lucht van negatieve metalen en de lucht wordt gevuld met negatieve ionen, zuurstof. Mocht je jezelf willen ontdoen van negatieve energie, probeer eens een zoutbad. Een zoutbad reinigt je aura en heeft een zeer positieve uitwerking op je persoonlijke energieveld.

3. Edelstenen

Wie is er nog niet bekend met de gouden driehoek? De gouden driehoek bestaat uit de edelstenen bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze edelstenen hebben elk hun eigen energie. Door de combinatie van deze edelstenen in een driehoek neer te leggen vul je een ruimte met een golf van positieve energie. Een bergkristal versterkt, reinigt en zuivert. Een amethist zorgt voor harmonie en rust en een rozenkwarts staat voor de liefde en opent je hartchakra. Ga rustig zitten in een ruimte waar je de meeste negatieve energie voelt, doe je ogen dicht met de edelstenen in je handen en visualiseer jezelf waar je het meest in gesteund wilt worden. Wanneer je klaar bent, bedank je de edelstenen voor hun hulp. Reinig je lichaam af en toe door edelsteenwater te drinken. Vul een fles met koud (bron)water en schoongemaakte ruwe, ongepolijste edelstenen. Zet de fles bij volle maan buiten of in de vensterbank en drink het water de volgende dag op. Maak gebruik van de kracht van de volle maan voor het reinigen van alle edelstenen.

4. Klankschalen en klassieke muziek

Oorspronkelijk komen klankschalen vanuit de Himalaya. In de Tibetaans Boeddhistische gebieden worden verschillende soorten klankschalen gebruikt met ieder zijn eigen klankkleur en toonzetting. Het scheelt eraan waarvoor je een klankschaal gaat gebruiken. Ook bij meditaties worden deze gebruikt. Een klankschaal heeft een harmoniserend effect doordat de trilling die ontstaat bij het aanslaan van de schaal met een slagstok een positief effect heeft op een negatief en beladen ruimte. De trillingen verdrijven de negatieve deeltjes in een ruimte. Het lichaam reageert ook op de trilling en je komt terug in balans. Niet alleen het geluid van een klankschaal heeft een harmoniserend effect op een ruimte. Het bespelen of aanzetten van klassieke muziek is zeker een aanrader. Klassieke muziek heeft een ontspannend effect op mens en dier. Klassieke muziek bevordert verschillende hersenfuncties, maakt de neurotransmitter dopamine aan en verbeterd de concentratie en het geheugen.

5. Florida water

Agua de Florida, ook wel Florida water genoemd, komt uit Peru en is een fris en zoet geurende vloeistof waar alcohol in zit. Het is een brouwsel van sjamanistische oorsprong, gevuld met onder andere bloemen en zoete sinaasappel. Florida water kun je in een verstuiver gieten, verdunnen met water en door de ruimte heen sprayen. Zelfs je persoonlijke aura kan hiermee gereinigd worden. Een andere manier om Florida water te gebruiken is via de wekelijkse schoonmaak. Doe een dopje Florida water in een emmer met water en reinig de ruimte zoals je dat normaal ook zou doen. Op deze manier is de ruimte gereinigd en tegelijkertijd ontdaan van alle negatieve energie door de beschermende werking van Florida water. Let wel op, Florida water is brandbaar dus wees voorzichtig met het gebruik!

Dit artikel is geschreven door Ilonka van Galen, een trotse Hsp die tot driemaal aan toe een burn-out heeft ervaren. Inmiddels is zij een expert op het gebied van Hoogsensitiviteit en burn-out, staat positief in het leven en houdt zich bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ilonka heeft een grote passie voor schrijven en wilt met alle kennis die zij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan andere mensen informeren, motiveren en inspireren. Op haar instagram pagina, Made by HSP, schrijft zij dagelijks blogs over verschillende onderwerpen. ‘Samen staan wij sterk’ is Ilonka haar levensmotto!

https://www.instagram.com/p/CDzVYP2jB6F/?utm_source=ig_web_copy_linkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF