fbpx

Leestip: Michael Pilarczyk leert je alles over je eigen gedachten in zijn nieuwste boek

In het boek Je bent zoals je denkt, vertelt Michael Pilarczyk dat je leeft op de manier waarop je denkt. Wil je in staat zijn te leven zoals jij dat graag wilt? Probeer dan je eigen denkwijze beter te begrijpen.

In het boek Je bent zoals je denkt lees je twee moderne versies van de oude klassiekers: ‘As A Man Thinketh’ van James Allen en ‘The Science of Getting Rich’ van Wallace D. Wattles. Auteur Michael vult deze klassiekers aan met zijn eigen visie en inzichten. Grofweg gaat het boek over de kracht van je gedachten. Deze gedachten creëren namelijk geluk, realiteit en succes. Michael geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan. Dit boek zet je aan het werk om je mindset een boost te geven en je geest onder de loep te nemen.

Het begin van Je bent zoals je denkt

In Michaels eigen podcast ‘Leef je mooiste leven’ bespreekt hij Je bent zoals je denkt met zijn co-redacteur Sjors Sommer. De vertaling van ‘As A Man Thinketh’ – waar zijn nieuwste boek deels op gebaseerd is – is één van Michaels favoriete boeken. ‘Het vertalen van dit oude boek uit 1903 duurde erg lang’, vertelt Michael in de podcast. ‘Het was een complex boek met een heel ander taalgebruik en een hele andere denkwijze.’ Uiteindelijk hebben Michael en Sjors deze vertaling gecombineerd met de eerdere vertaling van ‘The Science of Getting Rich’. Je bent zoals je denkt is een herschrijving van twee oude boeken met veel eigen visies en inzichten van Michael en Sjors.

Gedachten

In het boek gaat Michael voornamelijk in op gedachten. Hij schrijft dat dat we bestaan in onze gedachten. ‘Dat is de plek waar ons leven zich afspeelt in ons hoofd. Onze gedachten maken wie wij zijn’, aldus de schrijver. Michaels overtuiging is dat jij en ik resultaat zijn van onze gedachten. Dit lees je allemaal in het boek. Maar het gaat ook over leven in verbinding met de bron. Dat is immers de ondertitel. Sommige mensen noemen de bron God, Allah of de oneindige intelligentie. Er zijn mensen die dit zweverig vinden. Michael probeert te beschrijven dat er meer is dan jij en ik. Zodra je het boek leest, dan ga je daar steeds meer inzicht in krijgen.

Trilogie

Michael heeft drie oude boeken met interessante inhouden vertaalt. Voor hem zijn de vertaalde versies van de boeken net een trilogie. Ze zijn tijdloos en gaan over de gedachtenkracht over wie je bent en hoe je denkt. Hij schreef al eerder boeken over mindset. Michael is auteur van de besteller Master your mindset en Leef je mooiste leven. In juli kwam zijn gloednieuwe boek Je bent zoals je denkt uit.

Het boek Je bent zoals je denkt bestel je via deze link.

Bekijk hier meer boekentips:

Het boek Mijn Olympische Spelen laat de verborgen verhalen zien achter bijzondere olympiërs

Pia Callesen over haar boek Leef meer, denk minder: ‘Er bestaat een zachte manier om van je angst af te komen’

Ontwikkelingspsychologe Telidja Klaï schreef een boek over pubers en geeft jou de gouden tip voor de opvoedingWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF