fbpx

Isabel over wat je zelf kan doen om je lichaam te detoxen

In mijn vorige column schreef ik over ‘eten als een oermens’ en sloot ik af wat de impact is hoe een slecht voedingspatroon kan leiden tot de ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Dit heeft ook weer gevolgen op ons imuunsysteem gezien de afvalstoffen de normale functie van het lymfestelsel belemmeren.

Dan kom ik tot de kern van mijn missie en visie. Een plek creëren waar we mensen begeleiden in alle facetten van het immuunsysteem om aan de gezondheid te werken met als doel ‘een mooie huid en je goed voelen’. Hierover in de volgende column meer.

Eerst neem ik je mee wat je zelf al kan doen om je lichaam te detoxen en dus je gifstoffen te releasen waarmee je je immuunsysteem een groot plezier doet.

Wat is detoxen?

Detoxen is het proces van het reinigen van je lichaam van schadelijke stoffen en gifstoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd. Deze gifstoffen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals o.a. ongezonde voeding, milieuvervuiling, stress en alcohol- en drukgsgebruik. Wanneer deze gifstoffen zich ophopen, kan dit leiden tot een reeks gezondheidsproblemen, waaronder vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, huidproblemen en een verzwakt immuunsysteem.

Hoe kun je detoxen?

  1. Een eerste stap is het aanpassen van je voeding. Leg de nadruk op het eten van verse groenten en fruit. Denk aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten en voedingsstoffen. Vermijd suiker, cafeïne en alcohol.
  2. Ook het drinken van voldoende water is essentieel tijdens een detoxkuur. Dit helpt je lichaam om gifstoffen te spoelen en ondersteunt de ontgifting.
  3. Ondersteuning van kruidensupplementen die specifiek zijn om de lever te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn mariadistel en kurkuma. Een fijne detox is de Attention van Cellics.
  4. Zorg voor voldoende beweging. Door transpiratie worden gifstoffen ook uitgescheiden. Dit kan ook yoga zijn.
  5. Vermijd stress gezien dit kan bijdragen aan de opbouw van gifstoffen. Meditatie en diepe ademhaling zal je helpen.
  6. Kies voor lymfedrainage met icoone. Deze lymfedrainagemethode verbetert de functie van je lymfestelsel. Dit helpt je lymfestelsel bij het verwijderen van afvalstoffen, toxines en overtollig vocht uit het lichaam. Er is geen enkele andere krachtige methode die zo effectief is als icoone.
  7. Er zijn detoxkuren die bestaan uit sappen, water en kruidenthee. Het doel is om het spijsverteringssysteem te laten rusten en het lichaam te reinigen. Voel jij je prettiger om te detoxen op een andere wijze is dat ook mogelijk.
  8. Voel met name zelf wat je aan kan en luister naar je lichaam. Je kan hoofdpijn, vermoeidheid of darmproblemen ervaren tijdens het detoxproces. Maak indien nodig aanpassingen aan het detoxprogramma wanneer het niet goed voor je voelt.

Wil je een fijne ondersteuning om te detoxen? Klik hier en ontvang gratis het 10 daagse detox/cleanse boek. Ook kun je hier de Attention van Cellics terugvinden.

De recepten uit dit boek zijn zo gepiept met een fijne blender of sapcentrifuge op je aanrecht. TIP: Voor de groente- sapjes heb je een sapcentrifuge nodig en voor de smoothies een blender. Maar je kunt ook gerust alles mengen in de blender.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF