fbpx

Irish Cream uit Limonade: ‘alcoholvrije drankjes voor volwassenen’. Wij mogen 5 exemplaren weggeven!

Onze virgin variant op Baileys maken we met kruidig moutwater dat de whisky vervangt en kokosroom in plaats van melk. Voor het moutwater heb je peated mout nodig, wat betekent dat de mout gedroogd is boven turfvuur. Peated mout koop je bij winkels voor hobbybrouwers. Dit recept is afkomstig uit het boek LIMONADE: ‘Alcoholvrije drankjes voor volwassenen’. En wij mogen 5 boeken weggeven! Mail jouw favoriete zomerdrankje naar winactie@wendymultimedia.nl en maak kans op 1 van de 5 boeken. 

Nodig voor 6 glazen

– 300 ml water

– 5 jeneverbessen, geplet

– 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd

– 100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in blokjes

– 100 g peated mout

– 350 ml kokosroom

Voor de garnering:

– ijsblokjes

Aan de slag

  1. Breng het water samen met de jeneverbessen en het vanillestokje aan de kook.
    Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot alle chocolade is opgelost.
  1. Maal de mout fijn in de blender. Doe de gemalen mout in een kom en schenk hier het hete chocoladewater over. Roer goed door zodat de suikers van de mout goed oplossen en de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Laat 10 minuten staan.
  2. Giet het mengsel door een zeef en zeef het daarna nogmaals door een met (kaas) doek beklede zeef. Laat afkoelen tot lauw en meng dan de kokosroom erdoor.
  3. Verdeel het ijs over de glazen en schenk het drankje erover. Slainte!

 Lekker als digestief of partydrankje. Omdat de Irish Cream redelijk zwaar is door de room vinden wij ‘m niet zo geschikt om bij het eten te drinken.

Win het boek ‘LIMONADE’

Hou jij wel van een lekker, alcoholvrij zomers drankje? Dan is het boek Limonade echt iets voor jou! Wij mogen 5 boeken weggeven. Mail jouw favoriete zomerdrankje naar winactie@wendymultimedia.nl en maak kans op 1 van de 5 boeken. Meer over dit boek vind je op  www.dewereldvansnor.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF