fbpx

In gesprek met Roberta Pagnier: van passie voor pasta tot persoonlijke groei

Deze week zijn we in gesprek met Roberta Pagnier. Ze geeft eerlijk antwoord op vragen die uiteenlopen van kooktips tot haar levensles. Roberta schreef meerdere kookboeken zoals de Pastabijbel en Cucina Povera. Ook kan je haar kennen als tv-kok in de programma’s De Makkelijke Maaltijd, Wat eten we? en Koffietijd.

Waar komt jouw passie voor koken vandaan?

‘Ik hou ervan om lekker te eten. Ook werd het koken mij met de paplepel ingegoten, omdat ik een Italiaanse moeder heb. Als we bij familie in Italië op bezoek waren, kon ik heel erg genieten van al het Italiaanse eten. Deze smaken wilde ik heel graag nabootsen in Nederland, omdat er toen nog maar heel weinig Italiaanse producten in de supermarkten lagen. Als we terug naar Nederland kwamen, namen we veel producten mee en dan ging ik daarmee experimenteren. Zo is mijn passie voor koken en Italiaans eten ontstaan.’

Als je een kooktip zou moeten geven aan beginnende koks, wat zou dat dan zijn?

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Door heel veel te koken, leer je het vanzelf. Je gaat steeds beter begrijpen hoe smaken samenkomen of hoe je een gerecht aanpast wanneer het niet naar wens is. Door veel te koken, te proeven en te oefenen word je vanzelf beter.’

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Ik hou heel erg van slapen, dus liever word ik niet wakker gemaakt. Als mijn kinderen aan mijn bed staan, moet ik altijd proberen om niet humeurig te zijn. Maar als het een heel goed bord pasta is, mag je me ’s nachts wel wakker maken.’

Wie is jouw grote voorbeeld?

‘De Italiaanse Sophia Loren. Ze is knap, succesvol, een fantastische moeder én kan ook nog eens goed koken. Ze trekt zich niks aan van wat andere van haar vinden, wat haar echt een super vrouw maakt.’

Welke levensles zou je met andere vrouwen willen delen?

‘Maak je niet te druk om wat anderen van je vinden en wees lief voor jezelf. Vroeger was het voor mij heel belangrijk wat anderen van mij vonden. Op mijn veertigste maakte ik een enorme persoonlijke groei door en kwam ik erachter dat het helemaal niet van belang is wat anderen denken. Het gaat erom dat je iets doet waar je gelukkig van wordt, wat echt bij je past en waar je goed in bent. De kansen op succes zijn dan zoveel groter. Dit geldt voor alle aspecten in het leven: familie, werk, vriendschappen, sport, gezondheid. Dus maak je vooral niet te veel zorgen en doe datgene waar jij blij en gelukkig van wordt.’

Heb je nog tips voor goede Italiaanse restaurants in Nederland?

‘Toscanini in Amsterdam is een bekend Italiaans restaurant waar ik echt gek op ben. Dus dat is wel echt een go-to. Pianeta Terra is ook absoluut de moeite waard. Dit is een culinair restaurant, waar ze heel bewust bezig zijn met hun ingrediënten. En tot slot, restaurant MARIO in Neck, dat garant staat voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Daarnaast vind ik ze echt iconisch.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF