fbpx

10x kleine dingen die je vriendschap verbeteren

Wat zou het leven zonder vrienden zijn? Zonder die steun wanneer we verdrietig zijn, het lachen dat de kracht bezit om een gewone dag te veranderen in een onvergetelijke herinnering. Vrienden zijn fantastisch. Maar wil jij je vriendschap verbeteren, omdat je elkaar te weinig ziet of niet waardeert? Wij delen tien kleine tips die het een boost moeten geven!

1. Wees niet bang voor stiltes

Als je vriendschap goed is, is het opvullen van stiltes niet altijd nodig. Het is natuurlijk gezellig om eindeloos te kletsen, maar als jullie je beiden op je gemak voelen terwijl het compleet stil is, kan dit ook bijzonder goed zijn voor jullie vriendschap.

2. Vraag ze om advies

Vriendschap draait om vertrouwen. Als jij naar je vrienden toe komt wanneer je een probleem hebt, getuigt dit van vertrouwen. Wees eerlijk en vertel ze meteen dat jij er ook altijd voor hen zal zijn. En houd je ook aan deze belofte.

3. Houd ruimte vrij

Maak tijd vrij voor je vrienden. Als je met ze praat, geef ze dan aandacht. Laat je telefoon liggen, luister oprecht naar ze en kijk niet te veel om je heen. Steek energie in je vrienden en laat ze weten dat je echt naar ze luistert.

4. Deel je ideeën

Deel je gedachten met de ander. Waar geloof je in? Waar denk je aan? Hoe zie jij de toekomst? Het is natuurlijk hartstikke belangrijk om de mensen om jullie heen uitgebreid met elkaar te bespreken, maar praat ook eens over andere zaken dan de dagelijkse roddels.

5. Schenk aandacht aan de kleine dingen

Binnen een vriendschap is het belangrijk om elkaar echt goed te kennen. Als jij bijvoorbeeld weet wat iemands favoriete smaak ijs is of wat hij/zij altijd in de koffie heeft, zorgt dit voor een hoop waardering. Natuurlijk is niet iedereen even goed in het onthouden van dit soort kleine dingen. Toch is het leuk om hier wat moeite in te steken, want over het algemeen wordt dit meer gewaardeerd dan je denkt.

6. Ga samen op vakantie

Hoeft niet duur of uitgebreid te zijn. Al ga je een weekendje weg in eigen land of maak je een lange wandeling door een mooi natuurgebied. Met z’n tweetjes weg zijn, kan je vriendschap een extra boost geven en jullie nog meer met elkaar verbinden.

7. Laat je vrienden niet zitten

Spreekt voor zich. Wees bij elke belangrijke gelegenheid in iemands leven. Niet omdat ‘dat is wat goede vrienden doen’, maar omdat je het belangrijk vindt om bij je vriend(in) te zijn als deze iets bijzonders meemaakt.

8. Plan jullie (telefoon)afspraakjes

Hoe ouder jullie worden, hoe moeilijker het is om elkaar te blijven zien. Jullie telefoongesprekken die vroeger weleens tot na twaalven konden duren, kunnen nu ook niet meer. Om nu helemaal niet met elkaar te bellen, is ook nergens voor nodig. Plan dit dus in, zodat het leuk blijft en niet vergeten wordt.

9. Praat over familie

Het is belangrijk om elkaars familie te ontmoeten, maar het is misschien nog belangrijker om met elkaar over elkaars families te kunnen praten. Dit laat zien dat jullie elkaar vertrouwen en dat je je hart bij elkaar kunt luchten. Daarnaast ken je elkaar pas echt wanneer je iemands hele verhaal kent. Van vroeger tot aan nu.

10. Vel geen oordeel

Misschien wel het allerbelangrijkste in een vriendschap: vel geen oordeel over de ander. Neem iemand zoals hij/zij is en heb daar vrede mee. Laat iedereen zichzelf zijn.

Zijn jullie beste vrienden? Dan moet jullie vriendschap zeker aan al deze punten voldoen. Lees ze in dit artikel.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF