fbpx

In gesprek met Dennis van Aarssen: van lievelingsliedje tot levensles

Deze week zijn we in gesprek met Dennis van Aarssen. Hij geeft eerlijk antwoord op vijf vragen die uiteenlopen van zijn ervaringen in de muziekwereld, tot zijn grootste geluksmomentje. Je kan Dennis kennen van zijn carrière als songwriter, winnaar van The voice of Holland in 2019 of van zijn covers op Tiktok, Instagram en Youtube. Afgelopen vrijdag bracht hij zijn nieuwe album ‘Just Call It Love’ uit.

Heb je een ritueel voordat je het podium op gaat?

‘Ik zonder mij altijd even af. De bandleden hebben zelf een traditie gestart; steeds een ander bandlid moet een flesje wijn meenemen en dan drinken ze samen een glaasje voor de show. Heel leuk, maar ik ben nog steeds niet stoer genoeg om voor een optreden iets te drinken. Ik zonder mij daarom altijd even af, doe wat opwarmingsoefeningen en dan geef ik de hele band een high five. Ik moet mezelf altijd weer even herinneren dat het leuk is wat we gaan doen en dat er geen reden is om het spannend te vinden.’

Wat is jouw grootste ergernis?

‘Ik ben van nature heel geduldig en rustig, maar zodra ik in de auto stap en iemand rijdt heel asociaal of gevaarlijk langzaam, verander ik in een heel onredelijk mens. Verder dan hard roepen in mijn eigen auto gaat het niet hoor, maar als mijn vriendin naast mij zit wordt mijn ergernis eigenlijk haar ergernis.’

Op welk nummer ben je het meest trots?

‘Dat vind ik erg moeilijk. Als ik zou kiezen voor een nummer uit mijn nieuwe album Just Call It Love, dan zou ik gaan voor het nummer ‘Cry for A Day’.

Na het luisteren, keek ik mijn producer aan en zei: ‘Hebben wij dit geschreven, want dit klinkt niet als iets wat wij normaal gesproken zouden schrijven. Het klinkt alsof we onszelf opnieuw hebben uitgevonden.’ Dat nummer is voor mij heel dierbaar en bijzonder. Ik vind het zelfs mijn beste nummer tot nu toe.’

Wat is je lievelingsliedje van een andere artiest?

‘Het eerste liedje dat me te binnen schiet is ‘That’s Life’ van Frank Sinatra. Dit nummer heeft mijn leven veranderd. Ik zong het tijdens mijn auditie voor The Voice, in de finale en bij vrijwel elk optreden daarna. De boodschap van het nummer is krachtig: het leven kent pieken en dalen, en niemands pad is zonder obstakels. De emotie die vrijkomt bij het publiek zodra ik het nummer begin te zingen is magisch.’

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Nou, de postcodeloterij mag mij altijd wakker maken, maar verder hou ik echt van slapen. Als je mij ’s nachts wakker maakt, doe het dan met een pizza. Maar wel echt een warme en grote pizza van een echte Italiaan.’

Wat is jouw grootste geluksmomentje?

‘Als ik met onze hond in het park loop, geniet ik intens van het zonnetje en voel ik me echt heel gelukkig. Hoewel hij al vier jaar oud is, gedraagt hij zich nog steeds als een jonge pup, en dat brengt altijd een glimlach op mijn gezicht. O, maar ik heb het ook als mijn vriendin met de hond aan het lopen is en ik zie ze vanuit het raam over de parkeerplaats aan komen. Dan denk ik: ah ja, dit is mijn gezinnetje. Dat maakt mij ook heel gelukkig.’

Foto credits: Roger NeveWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF