Met een heerlijk assortiment aan vegetarische producten vol met plantaardige eiwitten biedt Iglo Green Cuisine de optie om een dagje minder vlees te eten. Ontdek de nieuwe vegetarische vleesvervangers die je kunt vinden in het vriesvak. Tevens de perfecte manier overigens om voedselverspilling te voorkomen, want frozen food is hot en een van de beste manieren om voedselverspilling tegen te gaan.
Iglo introduceert Green Cuisine: een lijn met vegetarische vleesvervangers. Hieronder een recept waarmee we jou willen inspireren met een van hun producten aan de slag te gaan. Meer informatie en de overige producten van Green Cuisine vind je via iglo.nl/green-cuisine
Falafel met rode pasta en amandel
Benodigheden:
- 1 verpakking Green Cuisine Falafel
- 100 gram amandelen
- 4 rode paprika's
- 350 gram pasta
- 100 gram erwten
- 30 gram peterselie
- 400 gram tomaten in blik
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius (hete lucht 180 graden). Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de falafel elkaar niet aanraken. Bak in het midden van de oven gedurende 14 minuten. Regelmatig omdraaien.
- Kook de pasta volgens de instructies van de verpakking.
- Snijd de paprika's in tweeën, verwijder de kern en smeer ze in met olijfolie. Grill ze gedurende ongeveer 15 minuten op ongeveer 225 graden in de oven, totdat de paprika begint te kleuren.
- Kook de erwten volgens de instructies op de verpakking.
- Nadat de paprika's uit de oven komen, snijd je ze in kleine stukjes en pureer je ze met een vork. Meng ze vervolgens met tomaat, amandel en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het paprika mengsel en de gekookte erwten door de gekookte pasta.
- Strooi de peterselie over de borden heen. Eet smakelijk!
The future is Frozen
Breng in de Verenigde Staten een bezoek aan een willekeurige supermarkt en je vindt grote internationale foodies bij het diepvriesvak (hi Jamie Oliver!). Maar ook Zweden en Groot-Brittannië zijn voorlopers in
vegetarische vriesversproducten. Iglo haalt deze trend met Green Cuisine naar Nederland en zorgt daarmee dat je snel een vega(n) maaltijd maakt, die minstens zo gezond is als die met producten van de versafdeling. Daarnaast is het altijd handig om verse maaltijden op voorraad te hebben. Een druk leven betekent geen ongezond leven! Het diepvriesvak transformeert daarom in rap tempo en is gevarieerder dan het gemiddelde versschap. Zo vind je vanaf nu ook plantaardige producten, waaronder vegetarische hamburgers, falafel en krokante kipfilet in de vriezer, die je helpen bij een gevarieerde levensstijl.
Green Cuisine
Het assortiment aan vegetarische en veganistische vleesvervangers van Iglo is gemaakt van plantaardige eiwitten* van erwten en tarwe en draagt bij aan een duurzame wereld**. Zo leidt het Green Cuisine-assortiment tot 80 procent minder uitstoot vergeleken met vlees. Ook is er 71 procent minder land nodig en wordt er 77 procent minder water verbruikt.
Het assortiment van Green Cuisine
Het assortiment bestaat uit:
- Veggie sticks
- Falafel
- Vegetarische nuggets
- Vegetarische burger
- Vegetarische spicy sticks
- Spinazie sticks
- Vegetarische krokante kipfilet
- Veggie burgers
- Vegetarische balletjes
- Vegetarische vissticks
Over Iglo
Iglo Nederland is onderdeel van Nomad Foods Europe, een Europees toonaangevend leider in diepvriesproducten, met onder andere de merken Birds Eye, Iglo en Findus. Iglo bestaat in Nederland sinds 1960 en is één van de meest populaire en vertrouwde food merken in Europa. Kapitein Iglo is bovendien één van de meest herkenbare merkiconen. Iglo heeft niet alleen iconische producten als vissticks en spinazie, maar biedt ook een zeer uitgebreid assortiment aan gemakkelijk te bereiden maaltijden zoals Roerbaksensatie en Ping & Klaar. Neem voor het gehele assortiment van Iglo een kijkje op hun website!
Dit bericht op Instagram bekijken