fbpx

Hooikoorts bestrijd je met 't grootste gemak

shutterstock_195089030

Heb jij last van hooikoorts? Dan kun je je de komende dagen weer flink schrap zetten. Een nare kriebelhoest, oncontroleerbare niesbuien, een vervelende loopneus en branderige ogen. Klinkt dat bekend in je oren? Treur niet, want het goede nieuws: je hoeft niet bij de pakken neer te zitten en kan de hooikoorts gewoon te lijf gaan! WENDY heeft wat wijze raad voor je.

1. Eet yoghurt

shutterstock_140684188

De kans is groot dat jij ‘s ochtends een schaaltje yoghurt (met lekker veel vers fruit) voor jezelf bereidt. Goed bezig! Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat probiotica, de vriendelijke bacteriën in yoghurt, je hooikoortsklachten aanzienlijk kunnen verminderen doordat ze je immuunsysteem soepeler laten werken. Schep dus nog maar een extra bakje vol!

2. Drink veel water

shutterstock_153575576
Hooikoorts komt extra hard aan wanneer je lichaam is uitgedroogd. Maak er daarom onder het mom ‘hydrateren kun je leren’ een gewoonte van om elke ochtend een grote kan of fles (anderhalf à twee liter) met water te vullen en deze gedurende de dag helemaal leeg te drinken.

3. Smeer je in met vaseline

shutterstock_186738665
Wees niet bang, je hoeft niet je hele lichaam in te vetten. Het is wel aan te raden om regelmatig een dun laagje van het plakkerige goedje rond je neusgaten aan te brengen. Dit voorkomt dat de allergenen van pollen in de buurt van je neus komen en zo blijft de allergische reactie uit. Helemaal fijn!

4. Clean up

shutterstock_252454870
Of je het nu wilt of niet: wanneer je buiten bent geweest, blijven pollen aan je lichaam en in je haar kleven. En alles neem je mee naar binnen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig doucht (sowieso aan te raden, ook als je geen last van hooikoorts hebt) en je handen en gezicht goed wast, maar haal ook regelmatig een doekje door je huis.

5. Laat de wijn staan

shutterstock_251450206
We weten dat we veel van je vragen, maar dit is echt voor je eigen bestwil. Alcohol kan de symptomen van hooikoorts versterken. Daarnaast onttrekt alcohol vocht uit je lichaam, wat je nog vatbaarder maakt voor hooikoorts. Mocht je toch besluiten een glaasje (of twee) te drinken, gooi dan wel punt 2 uit deze lijst er nog eens goed tegenaan.

6. Maak een strandwandeling

shutterstock_109674992

Oké, stranden zoals op bovenstaande foto zijn in Nederland niet te bekennen (althans, wij hebben ze nog niet ontdekt), maar wegdromen mag altijd. Even naar beneden scrollen, dan proberen we het opnieuw.

shutterstock_131000174
Zo, dit is een stuk realistischer. En ach, de Nederlandse stranden (met bijbehorende strandtenten) hebben ook zo hun charmes. Een strandwandeling dus. Waarom? Omdat er veel meer pollen in het binnenland zijn dan aan zee. En een strandwandeling op z’n tijd is toch geen straf?

7. Pak je zonnebril

shutterstock_186774263
En als je dan toch buiten bent, op het strand of ergens anders, zet dan ook een zonnebril op. Deze beschermt je ogen tegen de pollen. Onze tip: hoe groter de zonnebril, hoe beter.

8. Spice up your life

shutterstock_260032301
Trakteer jezelf op een heerlijke curry. Vergeet niet het ingrediënt kurkuma toe te voegen, want het is juist deze specerij die je longen beschermt tegen nare kriebelhoest.

9. Relax & slaap zacht

shutterstock_235089946

Ontspan een beetje. Onderzoekers aan de Universiteit van Worcester hebben namelijk ontdekt dat stress je hooikoortssymptomen alleen maar aanwakkert. En probeer ook je nachtrust te pakken. Mensen die dagelijks op z’n minst zeven uur slaap pakken, hebben minder last van al het leed dat hooikoorts heet.

Tip: dit drankje doet ook wonderen!

Bron: Mirror
Beeld: Shutterstock
Ben jij slachtoffer van hooikoorts? Ga niet bij de pakken neerzitten, maar pak dit probleem met beide handen aan. WENDY helpt je graag op weg.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF