fbpx

Hoog EQ maakt gezonder!

Als je jouw emotionele intelligentie onder controle hebt, ga je minder vaak naar de dokter zo blijkt uit onderzoek van de Université Catholique de Louvain. Ook gebruiken mensen met een hoog EQ minder medicijnen en liggen zij minder vaak in het ziekenhuis.

Gevoelens begrijpen en gebruiken

EQ staat voor de emotionele intelligentie en gaat over de manier waarop je eigen gevoelens en die van anderen begrijpt en gebruikt. Mensen met een hoger EQ zouden gelukkiger zijn met minder kans op psychische problemen. Tot dit onderzoek was er nog geen link gelegd met een betere fysieke gezondheid.

Minder medicijnen bij hoog EQ

Aan het onderzoek deden bijna 11.000 mensen mee. De databank gegevens werden gekoppeld aan een vragenlijst waar gevraagd werd naar sociaal demografische kenmerken. Uit het onderzoek bleek dat bij een hoog EQ per jaar de dokter gemiddeld één keer minder bezocht werd, een halve dag korter in het ziekenhuis werd doorgebracht en er minder medicijnen werden geslikt in verhouding tot mensen met een lager EQ.

Hoog EQ beïnvloeden?

Door de emotionele intelligentie positief te beïnvloeden zou er een betere gezondheid gerealiseerd kunnen worden. Een Belgische zorgverzekering zet zich nu in voor versterking van emotionele competenties.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF