fbpx

Hoe spreek ik vanuit mijn hart in plaats van uit mijn hoofd?

Het gebeurt vaker dan we misschien zouden willen: je neemt veelal beslissingen met je hoofd in plaats van met je hart. Maakt het je gelukkig? Wat zou je nou echt willen in het leven? Yogacoach Rinske heeft één grote passie en dat is jou te laten stralen. Wij kunnen met veel vreugde vertellen dat Rinske vanaf nu als een van onze vaste gastbloggers hierover gaat schrijven bij ons! Vandaag stelt ze zich voor en vertelt ze hoe zij is geworden wie ze nu is. 

Over Rinske

Rinske behoort vanaf nu tot een van onze vaste gastbloggers. Ze is onze body & mind expert en gaat jullie de komende tijd veel vertellen over dit onderwerp. Ook is yoga een groot deel van haar leven. Ze geeft lessen en gaat al jullie vragen op het gebied van yoga beantwoorden. ‘Ik laat mijn droom uitkomen, laat vastigheid los, maar heb vertrouwen op dat sterke gevoel in mij.’

https://www.instagram.com/p/BypUHw1oFuW/

In het hier en nu

Je hart volgen is niet makkelijk. Hoe herken ik dat mijn hart is die spreekt en niet mijn hoofd? Hoe weet ik dat ik er goed aan doe? Toen ik in 2016 op yogaretreat ging, werd het zaadje om nu yogadocente te zijn, gelegd. Daar was ik mij toen nog niet van bewust. Ik wilde op yogavakantie en het leek mij fantastisch om dat op Ibiza te doen. Mijn docente daar was Claudia, een fantastische yogadocente met jarenlange ervaring. Zij heeft mij laten voelen wat yoga is en wat dit daadwerkelijk met je doet. Ik had me nog nooit zo gevoeld; totale ontspanning en rust. Geen behoefte aan social media of telefonisch contact. Ik was volledig in het HIER en NU. Ik voelde me vrij en kon genieten van elk moment.

Besef

Nog geen jaar later kreeg ik van Claudia te horen dat zij een 200 uurs Teacher Training ging starten. Diep van binnen wist ik gelijk dat ik daar bij wilde zijn. Mijn moeder verklaarde mij voor gek, want ik wilde toch geen yogadocente worden? Nee, dat wilde ik niet, maar ik wilde weer gaan studeren en waarom dan niet daar waar mijn passie ligt, wat IK leuk vind en waar mijn interesse naar uit gaat. Ik ben de training gaan volgen en tijdens mijn opleiding is er veel gebeurd. De eerste weken heb ik veel gehuild. Er kwam zoveel los, oud zeer, maar ook besef. Besef dat wat ik op dat moment deed niet meer bij mij paste. Het plezier wat ik haalde uit het geven van yogales, maar ook de leer die yoga met zich meebracht. Ik groeide steeds een beetje meer.

Vertrouwen

Het vertrouwen in mijzelf werd zo sterk, dat ik de stap durfde te zetten om mijn vaste baan op te zeggen en te gaan voor “onzekerheid”. Onzekerheid wat diep van binnen zekerheid was. Ik ging voor MIJzelf! Diep van binnen, in mijn onderbuik, voelde ik de drang, de prikkel en het intense geluk wanneer ik hieraan dacht. Nu dik 1 jaar later geef ik 4 vaste lessen in de week, organiseer ik yogaworkshops, retreats en evenementen en werk ik samen met 3 zeer professionele psychotherapeuten. Ik schrijf mijn eigen columns en hoe gaaf; voor wendyonline nu ook een blog. De stap zetten was absoluut spannend, maar het is de beste stap die ik ooit heb gemaakt.

IMG 5165 1 Hoe spreek ik vanuit mijn hart in plaats van uit mijn hoofd?

Tip

Heb jij een droom? Een wens, diep van binnen, maar vindt je het spannend om deze werkelijkheid te laten worden? Schrijf eens voor jezelf op:

  • Wat houdt mij tegen?
  • Is het reëel datgene wat mij tegenhoudt of zijn het zaken wat ik best zal overleven wanneer ik voor mezelf kies?
  • Voel ik intens geluk, blijdschap, wanneer ik denk aan het feit dat mijn wens zal uitkomen.

Mijn vriendin vroeg mij destijds: “Rinske, wat is het ergste wat je kan overkomen? Lukt het niet, zoek je opnieuw een baan en heb je het in ieder geval geprobeerd.” Ik ben enorm enthousiast dat ik vanaf nu blogs ga schrijven voor Wendy Online. Hierin bespreek ik HET LEVEN. Dingen in het leven die ons bezig kunnen houden, ik geef tips en ik zal jouw vragen beantwoorden die betrekking hebben op yoga en het leven.

Mail jouw vraag

Heb jij een vraag? Mail hem naar online@wendymultimedia.nl onder vermelding van ‘yoga vraag’. Ik ga mijn best doen deze te beantwoorden. Namasté.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF