fbpx

Hoe parfum je persoonlijkheid kan versterken

Waarom vind je een bepaalde parfum wel of niet lekker ruiken? Dit zegt iets over je karakter. Alle verschillende geurelementen hebben namelijk een eigen functie. Zo roept elke geur een eigen emotie op en maakt gevoelens los die voor elke persoon weer anders zijn. 

Elk parfum heeft tussen de 50 en 70 ingrediënten. Deze ingrediënten zijn in te delen in acht hoofdgroepen: bloemen, fruit, fris, poeder, hout, kruiden, grassoorten en amber. Elke hoofdgroep heeft een bepaalde functie in het parfum. Zo zorgt bijvoorbeeld poeder voor zachtheid in het parfum en amber voor warmte en volume.

Ga voor een stoer en zelfverzekerd gevoel

Het is bijzonder hoeveel invloed een geur kan hebben op onze gemoedstoestand. Bepaalde geuren zijn in staat om onze stemmingen te verbeteren en ons humeur een boost geven. De geur van een exotische parfum, of de lichaamsgeur van je geliefde kan leiden tot intimiteit en romantiek, terwijl andere geuren ons een gevoel van rust en het zich thuis voelen kunnen geven. In een wereld waarin we voortdurend worden geprikkeld door een overvloed van beelden en informatie wordt onze reukzin soms ondergewaardeerd, maar het is goed om te beseffen hoe sterk een geur je gevoel kan beïnvloeden.

Zorgeloos feminisme

In 1997 creëerde Thierry Gillier Zadig & Voltaire. Een modehuis in Parijs met een swingende, chique en ontspannen geest. De stijl van Zadig is voor altijd jong. Een levensstijl. Rock-‘n-roll in het bloed. De kunst voor inspiratie. Als afgestudeerde van de Parson School of Design in New York en een fervent verzamelaar, haalde de oprichter Thierry Gillier zijn inspiratie uit de hedendaagse kunst. De kunst is terug te vinden in zijn huis, in de Zadig & Voltaire boetieks en collecties, maar ook in de geuren, bijvoorbeeld in de geuren This is her! en This is him!

Het begint al met het ontwerp van de flacons, die lekker stoer zijn. Elegant en eenvoudig, maar wel chique. Een aantrekkelijk item voor in je badkamer. Over de geur kun je eigenlijk hetzelfde zeggen. In de vrouwengeur overheerst jasmijn, in de mannengeur citrus noten. Dit in combinatie met de houtachtige geur van sandelhout, de stevige handtekening van Zadig & Voltaire, geeft je een zelfverzekerd gevoel als je het draagt. Hetzelfde geldt voor de lijn voor meisjes: Girls Can Do Anything! Dit is een geur voor meisjes met een eigen stijl. Die onafhankelijk en sterk in het leven staan en zorgeloos feministisch zijn.

De stevigheid van de geuren van Zadig & Voltaire kunnen je dag dus een prettige extra glans geven. Als je zelf vindt dat je een prettige geur bij je draagt zul je dit ook uitstralen en dat is aantrekkelijk voor anderen. En wie wil er nu niet net een extra beetje stoer en zelfverzekerd overkomen?

De geuren van Zadig & Voltaire kun je kopen bij Douglas.

Lees ook deze artikelen over geur:

Hoe geuren je mindset positief kunnen beïnvloeden

Zo ruik je parfum de hele dag door

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF