fbpx

Zo ruik je parfum de hele dag door

Parfum is iets wat veel mensen gebruiken. Het mooie aan parfum is dat er genoeg keuzes zijn voor iedereen. Je kan kiezen voor een bloemige geur, of juist voor een zwaardere geur. De keuzes zijn oneindig. Voor welke geur je ook kiest, je wil natuurlijk ervoor zorgen dat je de parfum de hele dag door nog ruikt. Lees hieronder een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. 

Op de huid

Het is zonde als je parfum aanbrengt op je kleding. Parfum kan namelijk voor schade zorgen op je kleding zoals vlekken. Breng het daarom altijd aan op je huid. De geur van parfum wordt namelijk geactiveerd door de warmte van jouw lichaam. Je kleding wordt niet zo warm als jouw lichaam. Spray daarom je parfum op de plaatsen waar je jouw hartslag kan voelen. Denk bijvoorbeeld aan je polsen, nek of achter je oren.

Een bekend trucje is om op die plekken een beetje vaseline aan te brengen voordat je de parfum aanbrengt. Door vaseline blijft de geur beter plakken en hangen op je huid. Je kan in plaats van vaseline ook een bodylotion gebruiken in dezelfde geur als je parfum. Op deze manier stapel je als het ware de geur van je parfum en is de geur sterk aanwezig.

Juiste noten

Het spreekt voor zich dat zwaardere noten in parfum ook langer blijven hangen. Frisse geuren kunnen sneller vervagen. Er zijn een aantal basisnoten die je het beste blijft ruiken de hele dag door, zoals muskus en vanille. Je kan over het algemeen het beste voor een eau de parfum gaan, omdat het veel sterker ruikt. Eau de toilette is veel lichter.

Verder is het handig om rekening te houden met het seizoen. Dit heeft wederom te maken met de temperatuur. In de zomer blijft een geur veel korter hangen dan in de winter. In de zomer wordt de geur namelijk sneller geactiveerd waardoor je het sneller ruikt. Kies in de zomer voor een lichtere eau de toilette.

Parfum opbergen

Net als andere producten is het bij parfum belangrijk dat je het juist opbergt. Wanneer de parfum op een te warme plek staat, kan het zijn geur snel verliezen. Dit betekent dat de parfum dan minder sterk en korter aanwezig is. Het kan er zelfs voor zorgen dat je de geur niet eens meer herkent of dat het voor irritaties aan je huid kan zorgt. Probeer daarom je parfum altijd op een koude en droge plek op te bergen. Zo kan je zo lang mogelijk ervoor zorgen dat jouw parfum zijn geur behoudt. Hiermee verleng je meteen de mogelijkheid om je parfum de hele dag door te ruiken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF