fbpx

Hoe komt het dat je geen relatie kunt vinden?

David de Kock en Arjan Vergeer schreven voor hun eigen platform 365 dagen succesvol een artikel over single zijn. Iedereen zit vrolijk zijn vakantieplanning uit te stippelen. En jij? Eigenlijk heb je niet zo’n zin om wéér met je zus op reis te gaan. Of steeds maar weer aan te schuiven bij vrienden. Het blijft confronterend.

Ook al ben je best gelukkig en heb je nog zulke lieve vrienden en familie. Op dit soort momenten voel je je gewoon eenzaam. Want laten we wel wezen: stiekem verlang je gewoon naar een fijne relatie, alleen heb je geen idee hoe je dat voor elkaar moet krijgen.

Waarom ben ik nog single?

Je date je rot, je houdt van jezelf (meestal) en toch lukt het niet of je hebt geen vertrouwen meer in de liefde. Steeds vaker vraag je je af of het voor jou wel is weggelegd… Want waarom heeft iedereen een relatie, behalve jij? Klinkt dit verhaal herkenbaar?

Mooi. Het goede nieuws is namelijk dat ook jij een leuke relatie kunt krijgen! Sterker nog: er is geen beter moment om aan je relatie te werken dan nu, juist nu je nog single bent. Begin met de onderstaande test. Zo ontdek je de echte reden waarom je nog single bent.

Doe de test: wat is jouw kijk op relaties?

Beantwoord alle onderstaande stellingen met ‘ja’ of een ‘nee’. Doe dat zonder er lang bij na te denken en vertrouw op je eerste gevoel. Zeg het eerste dat in je opkomt, ook als je er misschien geen verklaring voor hebt.

 • Ik hou van mezelf en accepteer mezelf volkomen
 • Ik vind dat ik niet hoef te veranderen
 • Ik ben vrij van mijn eerdere relaties
 • Ik voel me volledig verantwoordelijk voor mijn leven
 • Ik ben niet op zoek naar een vervanging van mijn vader, moeder of kind
 • Ik ken mijn eigen kernwaarden en leef daarnaar
 • Ik leef een inspirerend leven
 • Ik ben dankbaar voor elke relatie die ik in mijn leven heb gehad, de goede en de slechte
 • Ik heb een ander niet nodig
 • Ik zie mezelf als fysiek, emotioneel, rationeel, spiritueel en seksueel wezen
 • Ik heb een grote droom voor mezelf en leef daarnaar.
 • Ik zorg supergoed voor mezelf
 • Ik ben nieuwsgierig, open en onbevangen naar anderen
 • Ik kan geven zonder iets terug te verwachten
 • Ik weet van mezelf wat me diep gelukkig maakt

De eerste stap naar een fijne relatie

Goed dat je dit hebt gedaan! De stellingen in deze test laten je namelijk exact zien hoe jij over relaties denkt. En dit gaat verder dan de relatie die je met een eventuele geliefde hebt. Het gaat namelijk ook over je relatie met familie, vrienden en nog interessanter de relatie met jezelf. Het vertelt je hopelijk ook hoe belangrijk deze laatste relatie is. Elk punt waarop je ‘ja’ hebt gezegd: dit doe je geweldig! Zorg ervoor dat je leert hoe je dit verstevigt en uitbouwt.

Elk punt waarop je ‘nee’ hebt gezegd: het kan zomaar zijn dat hier een sleutel ligt om dingen in je leven veel beter en fijner te laten gaan. Zorg dat je hiermee aan de slag gaat. Heb je minder dan acht keer oprecht ‘ja’ gezegd? Fantastisch! Ja, echt. Je hebt nu concrete punten waarmee je aan de slag kunt en er valt veel winst te behalen.

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol. Het is hun grote missie dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze boeken en artikelen en organiseren ze programma’s, live en online, allemaal gebaseerd op de unieke 365 methodiek. Ook het artikel hierboven, komt voort uit die methodiek. Wil je meer weten over 365 Dagen Succesvol? Ga naar 365dagensuccesvol.nl

Lees ook:

BURN-OUT OF OVERSPANNEN, WAT IS EIGENLIJK HET VERSCHIL?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF